Bewonersavond Heuvelrugtuinen

november 6, 2020

Bewonersavonden Heuvelrugtuinen

Woon je in de gemeente Baarn, Zeist, Rhenen, Veenendaal of Utrechtse Heuvelrug? En heb je (toegang tot) een tuin? Bofkont! Dan kun je namelijk onderdeel worden van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. En wel door een Heuvelrugtuin aan te leggen. Een Heuvelrugtuin is minstens 60% groen en er wordt gifvrij getuinierd. De tuin biedt beschutting voor vogels en insecten en je vindt er planten die passen in de omgeving van het Nationaal Park. Is jouw groene hart inmiddels sneller gaan kloppen en wil jij ook aan de slag? Mooi! We hebben namelijk heel veel leuke tips voor je. En er komen leuke online bijeenkomsten aan, de derde is op 25 november!

De aankomende tijd organiseren wij meerdere online bijeenkomsten over de verschillende onderdelen van de checklist Heuvelrugtuinen. Hieronder een overzicht:

Bewonersavond 25 november: dieren en insecten

Je woont in gemeente Baarn, Zeist, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal of Rhenen? En je wilt van jouw tuin een stukje Nationaal Park maken? Dan is het belangrijk dat de dieren en insecten van het park een thuis krijgen in jouw tuin! Kars Veling (De Vlinderstichting) en Sonne Copijn (St. Bee Foundation) zijn echte experts op dit gebied en vertellen je er alles over tijdens de derde online Bewonersavond op 25 november van 20:00 tot 21:30 uur.

Meer dieren en insecten in je tuin, dat willen de meeste mensen wel. Ze zijn kleurrijk en je wordt er vrolijk van. Zo heeft een tuin vol vlinders vaak veel meer insecten, want vlinders houden van variatie en daarvan zijn heel veel andere soorten ook afhankelijk. Het is makkelijk om van je tuin een kroeg te maken. Zet een vlinderstruik neer en vlinders komen binnen, drinken wat en vertrekken weer. Dat is nuttig, want door de nectar kunnen ze vliegen en zich voortplanten. Maar veel mooier is het natuurlijk als je tuin niet alleen kroeg, maar ook thuis is voor insecten. Kars Veling is projectleider bij De Vlinderstichting en allround bioloog, en vertelt hoe je dit kunt bereiken.

Met Heuvelrugplanten kun je een thuis creëren voor dieren en insecten. En wie kan dat beter uitleggen dan Sonne Copijn van de Bee Foundation. Ze vertelt op welke manier Heuvelrugplanten bijdragen aan het leven van de wilde bij. Natuurlijk is er alle gelegenheid om je eigen vragen te stellen aan Kars en Sonne. Het belooft een leuke en leerzame avond te worden!

De avond wordt geopend door Engbert Stroobosscher, wethouder van de gemeente Veenendaal.

Aanmelden & vragen

Voor deze bewonersavond hoef je de deur niet uit. Hij vindt namelijk volledig online plaats via Zoom. Het is wél nodig om je vooraf aan te melden. Er is beperkt plaats, dus wacht niet te lang! Aanmelden kan via het onderstaande formulier!

Tags:
Profiel Alies van den Berg

Alies van den Berg

Groen aan de Buurt en Duurzame Landbouw