‘Beleef en bewonder’ heeft al vele projecten waargemaakt

november 7, 2018

‘Beleef en bewonder’ heeft al vele projecten waargemaakt

De Voucherregeling Beleef en Bewonder heeft in 2017 184 verschillende projecten mogelijk gemaakt. De regeling, opgezet om kleine lokale groene initiatieven te stimuleren, valt onder het programma Groen aan de Buurt van Landschap Erfgoed Utrecht (LEU), IVN Utrecht en de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU). De subsidie is mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht.

Bijenkasten en weidemolentjes
In de eerste helft van 2018 is de uitvoering van start. Zo heeft stichting Bewoners Vermeulenstraat een groene herinrichting van een straat in samenwerking met ecologisch hovenier (zie foto), heeft de lentecommissie van de Regentesschool een educatieve bijenkast kunnen aanschaffen, bewoners in de Ziel-Kerkstraat hebben een groen dakterras gekregen met schuttingen en Vereniging Landschapsbeheer Vleuten – De Meern hebben het weidemolentje kunnen opknappen dankzij de vouchers van ‘Beleef en Bewonder’.

Op de kaart
Benieuwd naar de groene buurtprojecten die mogelijk gemaakt zijn door de ‘Beleef en Bewonder’ vouchers? Bekijk dan het overzicht van de projecten op de kaart. Wie weet zie je wel een leuk project bij jou in de buurt!

Zelf aan de slag
Of wil je misschien zelf ideeën opdoen voor een groen project? Ieder project begint natuurlijk met een goed idee. Maar hoe kom je tot een goed idee? Of heb je al een idee, maar heb je behoefte om dit nog beter te maken? Soms is goed “gejat” beter dan slecht verzonnen. Kijk voor inspiratie op de website van Groen aan de Buurt.