Beleef de Nacht van de Nacht in Utrecht

oktober 19, 2018

Beleef de Nacht van de Nacht in Utrecht

Op zaterdag 27 oktober is het de Nacht van de Nacht. Overal in Nederland doven gemeenten en bedrijven dan op honderden plekken de verlichting van kantoren, monumenten, kerken en torens om aandacht te vragen voor het klimaat en energiebesparing op licht. En dit jaar vindt de landelijke aftrap van het evenement plaats in Utrecht in de Dom!

Zo’n 300 bedrijven en gemeenten in Nederland doven de verlichting, waarvan 47 in Utrecht zoals de jaarbeurs, ProRail, Rabobank, Ulu moskee, de molen van de Adelaarsstraat, St. Janskerk, stadskantoor, provinciehuis en vele anderen.

Nacht van de Nacht vanaf de Dom

Terwijl de lichten in Utrecht 27 oktober uit gaan, kunnen bezoekers en genodigden een blik werpen op het langzaam donker wordende Utrecht. Vanaf de top van de Dom is dan namelijk de landelijke aftrap van de Nacht van de Nacht. Onderweg naar de top zal Vincent Bijlo klaarstaan met een “Licht- donker” Cabaret, waarna om 20 uur “Mag het licht uit” van de Dijk wordt gespeeld door beiaardier Malgosia Fiebig.

Wilt u ook bij deze speciale avond op de Dom aanwezig zijn? Koop dan snel uw tickets via:  https://www.domtoren.nl/nl/bezoekersinfo/ticketshop

Nacht van de Nacht in Fort Vechten

In Fort Vechten zullen ambassadeurs Govert Schilling en Johan van der Wielen een masterclass sterrenkunde en nachtfotografie geven, kunnen bezoekers een lichtjesroute lopen op een donker fort, staan telescopen opgesteld op het middenplein en kunnen gasten dansen in de Silent Disco onder een sterrenhemel.