Beleef de Nacht van de Nacht en meld lichthinder!

september 20, 2021

Beleef de Nacht van de Nacht en meld lichthinder!

Op 30 oktober is het weer de Nacht van de Nacht! Op honderden plekken gaat dan het licht uit. Om aandacht te vragen voor  lichtvervuiling en energiebesparing. Doe ook mee! Doe dan ook het licht uit en kom naar een van de vele activiteiten in het donker. Aanmelden kan op www.nachtvandenacht.nl/lichtuit.

In de provincie Utrecht is er op 30 oktober onder andere een dinner by candlelight. In Eetcafé de Bank & Co gaan de lichten uit en kun je  romantisch dineren kaarslicht. In Fort bij Vechten gaat de verlichting uit en kun je een kaarsjes route lopen over het fort. Onderweg kun je door telescopen naar de sterren kijken en vertellen gidsen alles over de natuur op het fort. Kijk op www.nachtvandenacht.nl/activiteiten/ welke activiteiten er nog meer zijn tijdens de Nacht van de Nacht op 30 oktober.

Onderzoek lichtvervuiling

Ook dit jaar wordt er een onderzoek gedaan naar lichtvervuiling in ons land. Samen met tientallen nachtfotografen wordt er in iedere provincie gekeken hoeveel procent van de bedrijven onnodige  verlichting laat branden. Vorig jaar was het landelijke percentage dat hun verlichting onnodig liet branden  72%. Binnenkort zullen we er achter komen of dit percentage dit jaar lager of hoger zal zijn!

Heb je last van lichtvervuiling in uw omgeving? Doe een melding op https://www.nachtvandenacht.nl/lichthinder/

Tags: