Advies voor duurzame verkiezingsprogramma’s

juni 27, 2018

Advies voor duurzame verkiezingsprogramma’s

Dorpen, steden, bevolking, economie: alles groeit in de provincie Utrecht. Richt die groei zó in dat alle bebouwing energieneutraal wordt, de mobiliteit gezond, de leefomgeving groener en klimaatbestendig, en de natuur robuust en voor iedereen bereikbaar. Die oproep doen de Utrechtse groene organisaties aan de provinciale politieke partijen, in de aanloop naar de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 20 maart 2019. Ze hebben daarvoor een Advies voor een duurzaam verkiezingsprogramma naar alle partijen gestuurd.

Advies Groen en GezondHet advies is opgesteld door de Natuur en Milieufederatie Utrecht, IVN Natuureducatie, Utrechts Landschap, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Landschap Erfgoed Utrecht.

Volgens hen versterkt een ‘duurzame groei’ de Utrechtse economie en samenleving en draagt bij aan een krachtige provincie, waar mensen graag willen wonen, werken en verblijven. Maar het vraagt ook om zorgvuldig ruimtelijk beleid, innovatieve oplossingen, samenwerking en nieuwe financieringsmechanismen. De rol van de provincie is van groot belang bij de vorming van dit beleid en de sturing en financiering van deze ontwikkelingen.

De groene organisaties werken graag met de provincie hierin samen. Daarom geven ze hun advies voor de invulling van de verkiezingsprogramma’s 2019. De organisaties wijzen op hun  goede partnerschap met de provincie. Ook de komende periode en na de verkiezingen willen ze hun actieve bijdragen blijven leveren aan de uitvoering van de ambities in het advies.

Het advies is hier te downloaden (pdf).