26 oktober 2019: Nacht van de Nacht

oktober 1, 2018

Nacht van de Nacht onder de sterren in Fort Vechten

Lichtjesroute, sterrenkijken, masterclasses en dansen in stilte onder de sterren in Fort Vechten

Eenmaal per jaar, tijdens de Nacht van de Nacht gaat Fort Vechten open in de avonduren en openen de gidsen ruimten die normaal gesloten blijven. In het fort gaan de lichten uit en kun je in het donker een (led) kaarsjes route volgen. Onderweg vertellen gidsen van Fort Vechten iets over de historie, de natuurwaarden en de dieren op het fort.
Er wordt een masterclass gegeven over zowel Nachtfotografie als Sterrenkunde. Ook is er speciaal voor de Nacht van de Nacht een lichtjestocht uitgezet wat je het donker laat ervaren. Tevens kun je sterren kijken door verschillende opgestelde telescopen op het terrein.

Vanaf 20:00 uur kun je al genieten van de lichtjesroute, sterrenkijken en de pracht van het fort in het donker. De lichtjes route en het sterrenkijken door de telescopen op het middenplein zijn gratis! U heeft dus niet een ticket voor een masterclass of de silent disko nodig om maar het fort te komen.

Let op! Voor de masterclasses zijn tickets verplicht!
Voor de lichtjestocht en het sterren kijken zijn geen extra kosten verbonden. Deze zijn gratis en vrij toegankelijk voor iedereen.

Masterclass nachtfotografie – Johan van der Wielen
van 20:00 – 21:00 uur:     Masterclass nachtfotografie van Johan van der Wielen In het auditorium
vanaf 21:00 uur:                  Met Johan van der Wielen op Fort Vechten nachtfoto’s maken
Kosten:                                  €9,50 per persoon (incl. drankje)

Natuur en nacht fotograaf Johan van der Wielen komt speciaal voor deze bijzondere avond langs om alle ins en outs te vertellen over het maken van nachtfotografie. Van der Wielen is al enkele jaren ambassadeur van de Nacht van de Nacht. Hij behoort tot de top van de Nederlandse natuurfotografen en we zijn er daarom ook trots op dat hij tijdens de Nacht van de Nacht een bijzondere masterclass nachtfotografie organiseert in het auditorium van Fort Vechten.

Foto: Jan Koeman

Silent Disko in Barak Z van Fort Vechten
van 20.30 – 02.00 uur:    Silent Disko in Barak Z
Kosten:                                €12,50 per persoon

Tijdens de Nacht van de Nacht wordt er een Silent Disko in Barak Z van Fort Vechten georganiseerd. Omdat het op 28 oktober de Dag van de Stilte is, is Barak Z ingericht als Silent Disko. Geen lichteffecten maar een sterrenhemel en lampionnen met (electrische) kaarslicht. In een stille zaal kun je helemaal uit je dak gaan op muziek van twee verschillende DJ’s met hits van de jaren 70 tot nu. Op een koptelefoon kun je schakelen tussen de twee verschillende DJ’s die de beste danshits draaien door de jaren heen. Verzoekjes zijn welkom!

Masterclass Sterrenkunde – Govert Schilling
van 21.30 – 22.30 uur:    Masterclass Sterrenkunde van Govert Schilling in het auditorium
vanaf 22.30 uur:               Kijken door telescopen met astronomen
Kosten:                                €9,50 per persoon (incl. drankje)

Tijdens de Nacht van de Nacht geeft Govert Schilling, al jaren ambassadeur van de Nacht van de Nacht, freelance wetenschapsjournalist en publicist, een Masterclass Sterrenkunde in het auditorium in Fort Vechten. Vanaf 21:30 uur tot 22:30 uur zal Schilling spreken over de allermooiste sterren van ons heelal en alles wat daarbij komt kijken.

Combineer de lichtjesroute met een masterclass of kijk naar de sterren en dans daarna in de Silent disko. Wat je ook van plan bent we wensen je veel plezier tijden de Nacht van de Nacht op 27 oktober.

Tags: