15 Utrechters hebben de cursus Leren over Warmte volbracht

15 Utrechters hebben de cursus Leren over Warmte volbracht

Vorige maand ontvingen 15 Utrechters hun Leren over Warmte-certificaat. Sinds maart volgden zij de cursus Leren over Warmte, georganiseerd door Servicepunt Energie (Natuur en Milieufederatie Utrecht) en gefinancierd door provincie Utrecht. Zaterdag 15 juni 2024 werd de cursus feestelijk afgerond. 

Leren over Warmte

Sinds 2022 biedt de Natuur en Milieufederatie Utrecht de cursus ‘Leren over warmte’ aan voor bewonersinitiatieven. Met de cursus zetten we bewoners aan het roer voor een toekomstbestendige buurt. 52 deelnemers van verschillende bewonersinitiatieven uit de provincie Utrecht hebben de cursus al succesvol afgerond.

Leren over WarmteDe cursus, die in maart startte, heeft de deelnemers toegerust met de nodige kennis en kunde. Ook na de cursus ontvangen de deelnemers ondersteuning in hun stappen naar een aardgasvrije wijk vanuit het Servicepunt Energie.

We feliciteren de deelnemers van harte!

Professionaliseer ook jouw buurtinitiatief

Wil jij ook in jouw buurt aan de slag met buurtwarmte? En meer leren over de stappen die je daarvoor kunt zetten? Dan kun je meedoen aan de volgende cursus Leren over Warmte. Voorlopige planning: voorjaar 2025. Heb je interesse, laat hieronder je naam achter via onderstaande button en hoor als zodra als de planning rond is.

Leren over Warmte

Inhoud cursus

In de cursus krijg je handvatten om met jouw initiatief concrete stappen te zetten om samen buurtwarmte te realiseren. We behandelen hoe je een projectplan voor jouw initiatief maakt. En hoe je bewoners, gemeente en andere belanghebbenden daarbij betrekt. Daarnaast bespreken we verschillende warmtebronnen, technieken, organisatievormen en de financiën. Ervaringsdeskundigen en gastsprekers komen langs om lessen te delen en uiteraard leer je van je mededeelnemers.

De bijeenkomsten bestaan uit verschillende werkvormen: minicolleges, excursies, intervisie en individuele opdrachten. De cursus wordt georganiseerd door de Natuur en Milieufederatie Utrecht, in opdracht van de provincie Utrecht. We komen 5 dinsdagavonden bij elkaar in Utrecht, daarnaast doen we twee keer een excursie op zaterdag.

 

Meer weten? Neem contact op met Laura!

Profiel Laura Smid

Laura Smid

Projectleider klimaat – duurzame energie