Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcodeloterij

Al vele jaren steun voor de Natuur en Milieufederaties

Jaarlijks verdeelt de Nationale Postcode Loterij meer dan 50% van de opbrengst. Dit deel van de opbrengt gaat naar maar liefst 117 goede doelen voor mens en natuur. De Natuur en Milieufederaties horen al sinds 1996 bij de goede doelen die op een bijdrage mogen rekenen. We ontvangen per jaar 2,25 miljoen euro van de Postcode Loterij. Een aanzienlijke bijdrage waar wij ontzettend blij mee zijn.

Dit jaar is dankzij de 3 miljoen deelnemers van de loterij een recordbedrag van ruim 370,6 miljoen euro uitgekeerd. Daarvan ontvingen de Natuur en Milieufederaties dus 2,25 miljoen. Maar naast deze jaarlijkse bijdrage hebben de Natuur en Milieufederaties dit jaar een extra schenking van maar liefst 1,65 miljoen ontvangen. Dit geld gaat naar het project Energietuinen. Met dit project willen we zichtbaar maken dat grootschalige opwek van duurzame energie ook mooi kan zijn én kan samengaan met natuur en recreatie.

De Natuur en Milieufederaties zijn de Postcode Loterij en alle deelnemers enorm dankbaar voor hun bijdrage. Met deze hulp kunnen wij in de 12 provincies veel projecten realiseren. Jouw steun – ook via de Nationale Postcode Loterij – is onmisbaar.

Over de Nationale Postcode Loterij – samen maken we het verschil   

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.

Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 3 miljoen deelnemers mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 146 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 7,6 miljard euro aan mens en natuur geschonken. De Natuur en Milieufederatie Utrecht en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

De Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij vormen samen met de Postcode Loterijen in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen de Postcode Lottery Group. De Postcode Lottery Group is met jaarlijks € 854 miljoen euro aan donaties één van de grootste private geldgevers aan goede doelen ter wereld. Goede doelen loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO).