Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
Ieke Benschop

Ieke Benschop

 

 

 

 

 

 

 

Ieke werkt met veel plezier aan projecten op gebied van windenergie, participatietrajecten, aardgasvrije nieuwbouw en regionale klimaatcompensatie. Om de gestelde doelen op het gebied van de energietransitie te halen, moet er nog heel veel werk verzet worden. Daarbij hebben we veel partijen nodig. Waarbij het belangrijk is omgeving goed te betrekken en ook keuzes te laten. Aan deze trajecten levert zij graag haar bijdrage. Daartoe schakelt zij met provincie en gemeenten (ambtelijk, bestuurlijk, politiek), energiecoöperaties, ontwikkelaars, woningcorporaties, bedrijven, bewoners, onderwijs en onderzoek.

 

In deze samenwerking beoogt zij haar bijdrage te leveren om in de provincie Utrecht in 2023 ten minste 16% duurzame energie-opwek te hebben gerealiseerd. De CO2 Bank Utrecht is opgericht om vraag en aanbod naar klimaatcompensatie in de eigen regio mogelijk te maken. Ook hier zet Ieke zich vol enthousiasme voor in.

 

Ieke studeerde Milieukunde aan de Universiteit Utrecht en zat tijdens haar studie verschillende keren in het buitenland. Maar concludeerde dat zij juist door te werken dichtbij huis ook invloed kon uitoefenen op situaties van verder weg. Vandaar de baan bij de NMU. In het verleden werkte zij mee aan projecten op gebied van biologische catering, biologische landbouw, duurzame landbouw, groen-blauwe diensten, duurzaam inkopen, cradle to cradle, klimaatneutraal produceren, klimaatstraatfeest, Nul-op-de-meter renovaties, etc.


Categorie: Medewerkers

Ieke Benschop
Energiebesparing, windenergie en CO2 Bank Utrecht
Telefoonnummer: 06 16 878 023
i.benschop@nmu.nl
Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI