Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
Meer Waarden met Minder Energie

Meer Waarden met Minder Energie

In de Utrechtse Waarden is de NMU van start gegaan met een project “Meer Waarden met Minder Energie” voor particuliere huiseigenaren. De huiseigenaren met plannen om te gaan verhuizen of verbouwen worden benaderd met de boodschap: “Ga aan de slag met energie besparen!”.

In de gemeenten Montfoort, IJsselstein, Oudewater en Lopik zal de NMU een voorlichtende, verbindende en ontzorgde rol gaan spelen.

We zullen voorlichting geven aan huiseigenaren over energiebesparende investeringen en wat daar bij komt kijken, zoals de totale kosten over tien jaar, de terugverdientijd en de mogelijkheden van diverse energiebesparende investeringen.

We willen alle partijen die een particulier tegenkomt bij een aanstaande verbouwing of verhuizing laten samenwerken en dezelfde boodschap laten afgeven. Denk hierbij aan hypotheekverstrekkers, makelaars, notarissen, maar ook de aannemer, de glaszetter en de architect. Door middel van een regionaal convenant waarin een gedragscode is opgenomen, kunnen lokale marktpartijen elkaar versterken en zo de duurzaamheidseconomie in de Waarden een impuls geven.

Het ontzorgen doen we door de particuliere huiseigenaar zo goed mogelijk op weg te helpen wanneer de interesse is gewekt.

Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI