Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
Energiebesparing in de zorg

Energiebesparing in de zorg

Tien Utrechtse zorginstellingen gaan de komende jaren samen energie besparen in hun gebouwen in de stad. Daarvoor hebben ze met de gemeente Utrecht het convenant Duurzame Zorg ondertekend. De bijbehorende ‘community of practice’ wordt ondersteund door de NMU.

Energiebesparing in de zorg

Met hun deelname dragen de instellingen bij aan de ambitie van de gemeente Utrecht om 30% CO2 te besparen in 2020. Het gaat om Altrecht, AxionContinu, Bartholomeus Gasthuis, Careyn, Van der Hoeven Kliniek, De Rijnhoven, Vecht & IJssel, VICTAS, UMC Utrecht en De Hoogstraat Revalidatie.

NMU ondersteunt ‘Community of Practice’

De ondertekening van het Utrechtse convenant is een lokale afgeleide van het landelijk Manifest Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) voor zorginstellingen. Het afgelopen jaar hebben de ondertekenaars in een ‘Community of Practice’ een aanpak ontwikkeld voor het nemen van energiebesparende maatregelen in hun dagelijkse praktijk. De NMU ondersteunt de organisatie van de ‘Community of Practice’, in opdracht van de gemeente Utrecht.

Aansluiting bij gemeentelijke ambities

De ambities van deze Utrechtse zorgaanbieders sluiten aan bij de ambities van de gemeente Utrecht die staan in het programma ‘Utrechtse Energie!’.

Documenten

Convenant Duurzame Zorg (PDF)

Contact

Machiel van Dalen, Natuur en Milieufederatie Utrecht, via m.van.dalen@nmu.nl

zorglogo's

Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI