Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
CO2 Ambitie

CO2 Ambitie

De NMU gaat in het kader van het landelijke project CO2-ambitie aan de slag met Douwe Egberts. In dit project gaan negen natuur- en milieufederaties het gesprek aan met industriële bedrijven om samen te kijken waar kansen liggen voor vermindering van de uitstoot van broeikasgassen.

Dit initiatief past in het duurzaamheidsbeleid van de koffiebrander die eraan werkt om koffie, in de hele keten, te verduurzamen. Verdere CO2-reductie is een van de doelstellingen. Onderzoeksbureau Ecofys maakt met gegevens van Douwe Egberts een energiescan. Uit deze energiescan blijkt waar kansen liggen om nog meer CO2-besparingen in de koffiebranderij in Utrecht te behalen.
Ecofys vertaalt de energiescan in mogelijke concrete CO2-maatregelen. De NMU en Douwe Egberts zullen aan de hand hiervan vervolgens bekijken welke opties haalbaar en betaalbaar zijn.

Dat het project succesvol kan zijn bewees de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf) al. Zij zijn twee jaar geleden met de Zeeuwse variant gestart en daar is een aanzienlijke CO2 reductie behaald bij twee grote chemische bedrijven. Daarom hebben de samenwerkende natuur- en milieufederaties besloten om het project ook in negen andere provincies te introduceren. Per provincie wordt er bij één bedrijf een energiescan gedaan.

Meer over het duurzaamheidsbeleid van Douwe Egberts ‘Duurzamer van teelt tot kop’ is te lezen op www.de.nl

Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI