Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
Tijdelijke natuur

Tijdelijke natuur

Volgens de NMU is tijdelijke natuur een welkome oplossing voor plekken waar ooit gebouwd gaat worden maar voorlopig niet, zoals bedrijventerreinen of woningbouwlocaties.

Grondeigenaren proberen nu vaak te voorkomen dat op dit soort locaties beschermde dier- en plantensoorten komen: ze willen geen procedures en kosten. Door de Beleidslijn Tijdelijke Natuur krijgt een grondeigenaar vooraf toestemming om natuur te verwijderen zodra hij wil gaan bouwen. Voorwaarde is dan dat hij de natuur zich vrij laat ontwikkelen tot de werkzaamheden beginnen.

De NMU wil de bekendheid met het thema vergroten bij gemeenten, bedrijven en grondeigenaren. Ze organiseerde al een werkatelier voor gemeenten, bedrijvenverenigingen en bedrijven, en gaat nu concreet aan de slag met het creëren van groene oases in bijvoorbeeld Nieuwegein, Vianen en Houten.

Verder nodigen we graag alle omwonenden en natuurliefhebbers uit om het ons te laten weten als zij een geschikte locatie weten en/of willen meehelpen. Laten we met elkaar de provincie Utrecht mooier maken!

Meer informatie?

Bekijk het filmpje hieronder of download de flyer (PDF).

Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI