Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
Eyckenstein

Eyckenstein

wittebloemenOp de prachtige historische moestuin van Landgoed Eyckenstein bij Maartensdijk is Luuk Schouten begin 2006 gestart als biologisch tuinder. Op 0,7 hectare telen ze een grote diversiteit aan groente.

Groenten als raapsteeltjes, worteltjes, boontjes, rucola, venkel, pompoenen en courgettes, sjalotten, sla in vele soorten en natuurlijk aardappelen. Maar ook groenten als kapucijners, pastinaak en warmoes.

Daarnaast willen ze dat de tuinderij een plek is waar bezoekers, vrijwilligers en toevallige passanten zich welkom voelen. Als de poort open staat, krijgt u een gastvrije ontvangst.

vlinderbloemOp de tuin wordt op een milieuvriendelijke (biologische) wijze geteeld. Er worden geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt en ook al het zaai- en pootgoed is biologisch geteeld. De tuinderij heeft een certificaat voor biologische teelt dat jaarlijks gecontroleerd wordt door SKAL.

En… Op landgoed Eyckenstein komen in 2017 nieuwe biologische boeren: Jacob en Linda Beeker! Dat betekent dat naast de tuinderij er binnenkort ook een boer zit die op biologische wijze de jerseystiertjes opfokt voor het vlees. Zie voor meer informatie http://www.jerseyvleesbestellen.nl.

 

Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI