Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
Lindenhorst

Lindenhorst

bloemenweide2In De Hoef runnen Els en Dick van der Horst een biologische zorgboerderij met een landwinkel. Deze Landwinkel ligt in het karakteristieke Utrechtse Veenweidegebied, in een natuurreservaat aan de oever van de Kromme-Mijdrecht.

Het bedrijf heeft ongeveer 27 hectare natuurland, waar de schapen en koeien alle ruimte hebben om te grazen. Zo’n veertig ooien worden gehouden voor de fokkerij. De lammeren lopen in de natuurweiden tot ze zo’n acht maanden oud zijn en dan worden ze geslacht door een kleinschalige slagerij.

Vee
Naast de schapen verblijven er zo’n 25 melkkoeien op het bedrijf en zijn er ongeveer 25 stuks achtergrond doorzichtig1800jongvee. De melkkoeien geven biologische melk – ze krijgen biologisch voer en ook de natuurgronden waar zij grazen zijn onbemest – waarvan op ambachtelijke wijze de heerlijkste zuivelproducten worden bereid: boerenkaasvan jong tot oud,naturel en met kruiden, melk, karnemelk, yoghurt, kwark en ijs.
Zo af en toe wordt er een koe geslacht door dezelfde kleinschalige slagerij, die met veel rust en op diervriendelijke wijze werkt.

Thee op de boerderij
Op het erf vindt u ook de Theërij, een gezellig terras waar u heerlijk kunt genieten een kop koffie, thee of een gezond sapje uit de winkel en een vers gebakken broodje met ambachtelijk bereide biologische kaas naar keuze. Ook het zelf bereide ‘Polderijs’ is hier te verkrijgen, bekroond met het Groene Hartbij2 keurmerk.

Kijk voor meer informatie op: delindenhorst.landwinkel.nl

Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI