Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
Fam. Verbeek

Fam. Verbeek

De boerderij
Klein Overeem is de naam van de boerderij. Van 1933 tot en met 1937 hebben opa en oma Verbeek in de oude boerderij gewoond. De oude boerderij verkeerde in slechte staat en werd gesloopt.
In 1937 is er een nieuwe boerderij gebouwd en zijn opa en oma Verbeek hierin gaan wonen. Zij zijn begonnen met scharrelkippen en koeien. Hun zoon Arie heeft samen met zijn vrouw Hennie in 1966 de boerderij overgenomen. Het bedrijf werd gemoderniseerd en in 1997 kwam het idee om over te stappen naar biologisch kippen. De stallen werden verbouwd, want scharrelkippen blijven in de stal en als ze biologisch zijn mogen ze naar buiten! De kippen mochten binnen en buiten los gaan lopen. Het was even wennen, want er was in Nederland nog maar weinig ervaring met kippen die biologisch gehouden werden.

Wim en Sandra
In 2009 hebben Wim en Sandra Verbeek het stokje over mogen nemen en is er in de afgelopen jaren veel aangepast en verbouwd om de stallen zo optimaal en verantwoord mogelijk te krijgen.

Biologische kippen
Familie Verbeek heeft modern bedrijf met 24.000 biologische bruine kippen. De kippen zitten verdeeld over 3 stallen. In deze stallen kunnen ze vrij rondscharrelen en ze mogen naar buiten. De stallen zijn op verschillende plekken voorzien van voergoten en drinkbakken zodat de kip naar eigen behoefte kan eten en drinken. Voor een middagdutje of de nachtrust zijn voldoende zitstokken aangebracht. Vanaf 10:00 uur mogen de kippen naar buiten totdat het donker wordt.

Biologische eieren
De eieren zijn biologisch omdat:

  • De kippen meer ruimte hebben
  • Biologisch voer eten
  • Puntje van de snavel niet is afgeknipt
  • De kippen los mogen lopen in de stal
  • En natuurlijk vrij naar buiten mogen

Neem ook eens een kijkje op de website.

Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI