Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
Zonnewijzer

Zonnewijzer

kersenbloesemBoerderij de Zonnewijzer
Op het landgoed Rhijnauwen-Amelisweerd, tussen Bunnik en Utrecht vindt je boerderij de Zonnewijzer. De boerderij is al ruim 100 jaar een familiebedrijf. Er lopen verschillende dieren rond op de boerderij. Zo’n 70 melkkoeien, jongvee, geiten, kippen, poezen, een hond en sinds kort ook een pony.

Educatie voor schoolkinderen
Boerin Miranda stelt de boerderij graag open voor het publiek. Iedere woensdag komt er een schoolklas op bezoek om mee te werken op de boerderij. Diezelfde klas komt 20 keer langs. De kinderen zien met eigen ogen waar melk nou vandaan komt en leren hoe je je eigen moestuintje verzorgt.
DSC_4031
“In het begin vinden de kinderen het nog spannend, maar na een aantal weken zie je hoeveel vooruitgang ze al hebben geboekt. Dan is het het kind dat de pony door de wei leidt in plaats van de pony die het kind leidt.”

Ook rekenen wordt in het educatieprogramma verwerkt. Zo moeten de kinderen bijvoorbeeld uitrekenen hoeveel voer een kalfje nodig heeft. En het is niet alleen het doen van klusjes of het leren rekenen, maar ook het samenwerken en het opdoen van ervaring in de praktijk.

Sinds 4 jaar
Miranda woont nu sinds 4 jaar op de boerderij samen met Ko, de kleinzoon van Opa Rijn die het bedrijf is begonnen en heeft dit educatieprogramma afgelopen jaar opgestart.

Wil je meer weten over dit educatieprogramma? Kijk dan eens op de website.

Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI