Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
Amelis’Hof

Amelis’Hof

appelboom2
Tuinderij Amelis’Hof is een 18e eeuwse moestuin van circa 1 hectare groot waar sinds 1984 op biodynamische wijze groenten, fruit, kruiden en bloemen worden geteeld. De tuinderij is het bedrijf van tuinders Michel Smits en Mariëlle Dings. Zij werken samen met Stichting Historische Moestuinen Landgoed Amelisweerdom deze historische moestuin in stand te houden.

Op de historische grond groeien zo’n 60 verschillende groenten, 25 soorten kruiden, klein fruit en vele bloemen met de rijke smaak en geur van vroeger. Het zijn bekende producten, maar ook vergeten groenten als oerbiet en winterbroccoli en ouderwetse groenten als snijbiet (warmoes), spekbonen, zilversteel, pastinaak en aardpeer.De veelheid aan vormen en kleuren zijn een lust voor de zintuigen. Passanten, klanten en medewerkers genieten,ondanks de dagelijkse bedrijvigheid, van dezeschoonheid en weldadige rust. Het is een plek om je te bezinnen; voeding voor lichaam en ziel.De producten van het land worden verkocht in de tuinwinkel & bloempluktuinen via groenteabonnementen. Ook leveren zij aan de Veldkeuken.

U kunt bij hen ook terecht voor stoere bedrijfsuitjes;bijvoorbeeld een kookworkshop of pizza bakken waarbij je zelf gaat oogsten en buiten koken op een houtvuur. Ook is de locatie geschikt voor een inspiratievolle teambuildings-/heidag.Door de opbrengst uit verkoop van producten van het land en de diverse activiteiten wordt het mogelijk gemaakt om deze prachtige plek in stand te houden.

 

Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI