Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
Onze visie

Onze visie

Zonne-energie speelt in onze visie een belangrijke rol in de transitie naar een duurzame samenleving zonder fossiele brandstof. Het aantal wind en zonne-energie projecten in de provincie Utrecht dat via burgerparticipatie is gerealiseerd groeit, en daarmee het draagvlak voor lokale opwekking van duurzame energie. Bovendien groeit  het aantal bewoners van de provincie Utrecht die investeren in lokale duurzame energie.

Onze ambitie is dat alle geschikte daken in de provincie Utrecht vol komen te liggen met zonnepanelen, en in totaal 12 miljoen extra zonnepanelen in de provincie Utrecht komen. Dat is genoeg voor 10% van de totale energiebehoefte van de provincie.

Via ons Servicepunt  kunnen collectieve zonne-energie initiatieven uit de provincie Utrecht  aankloppen voor expertise. Er zijn in 2017 inmiddels 20 nieuwe collectieve zonne-energie projecten geïnitieerd.

Daarnaast zijn er ook ‘Zonneweides’ nodig  op geschikte locaties. Dat is o.a. binnen de ‘rode contour’ (de harde grens waarbinnen gemeenten mogen bouwen), langs snelwegen, op braakliggende stukken grond, en op vervuilde waterplassen die niet geschikt zijn voor recreatie (drijvende zonnepanelen). Deze projecten worden bij voorkeur gerealiseerd via een afgewogen ruimtelijke inpassing, in afstemming met de omwonenden.

Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI