Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
CV inregelen

CV inregelen

Wist je dat je veel geld kunt besparen en het comfort in je woning kunt verhogen met cv-optimalisatie? Hieronder leggen we uit hoe je dat kunt aanpakken.

Bij de bouw van een woning wordt goed nagedacht over de verwarming, over het juiste vermogen van de cv-ketel en de radiatoren zodat het overal goed warm wordt. Maar na een tijdje worden radiatoren vervangen, wordt er geïsoleerd en een zolder bijvoorbeeld verbouwd tot slaapkamer, met een andere warmtebehoefte. In 80% van de woningen klopt daardoor de warmtebalans niet meer. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst cv optimalisatie20% van de energie verloren gaat!.

Een goede warmtehuishouding betekent juist een samenspel van cv-ketel en radiatoren, afgestemd op de situatie bij jou thuis. Het gaat om het juiste vermogen, de watertemperatuur, de pompsnelheid van de ketel en de warmteafgifte per radiator. Wij helpen je graag om je cv te optimaliseren. Goed voor het milieu en je portemonnee, waarbij je tot circa 200 euro per jaar kunt besparen.

En woon je in een van de volgende gemeenten, dan kun je aankloppen bij hun energie-initiatieven en energie-ambassadeurs:

Wijnand JonkersLinkedin profiel van Wijnand Jonkers
Energie en duurzaamheid
Telefoonnummer: 06 33 819 675
w.jonkers@nmu.nl
Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI