Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
Huurwoning

Huurwoning

Ook als je woont in een huurwoning helpt de NMU je graag om energie te besparen en op te wekken. Dat doen we vooral via het programma StookjeRijk.

StookjeRijk

Samen werken aan versnelling van energiebesparing in de sociale huursector, dat is het doel van Stookjerijk.

We volgen dit jaar opnieuw vier wethouders met de ambitie om de huursector in hoog tempo te verduurzamen. Dit jaar zijn dat de wethouders Hans Haring (gem. Woerden), Geert Ritsema (gem. Arnhem), Jeroen Hatenboer (gem. Enschede) en Taco Kuiper (gem. Zoetermeer). En natuurlijk reiken we weer de Stookjerijk-trofee uit aan de gemeente met de groenste Prestatieafspraken; meld u zich aan voor het Slotevent van StookjeRijk 28 november om 18.00 Stadkantoor, Utrecht.  Aanmelden kan via deze link. 

De NMU deelt – samen met haar landelijke collega Natuur en Milieufederaties – via www.stookjerijk.nl haar ervaringen met gemeenten, woningcorporaties en huurders. Hier zijn ook de verslagen van rondetafel discussie te vinden, blogs te lezen.

Verslagen van de meest recente Stookjerijk-bijeenkomsten in Woerden en Arnhem vind je op onze website of op de website van Stookjerijk.nl. 

De NMU vindt het belangrijk dat er ambitieuze duurzaamheidsafspraken gemaakt worden tussen gemeenten, woningcorporaties en huurders. In het kader van de nieuwe Woningwet worden jaarlijks prestatie-afspraken gemaakt. De NMU doet suggesties voor afspraken.

Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI