Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
C02 Bank Utrecht

C02 Bank Utrecht

De NMU heeft de CO2 Bank Utrecht opgericht. Via de CO2 Bank Utrecht kunnen overheden, bedrijven én particulieren uit de provincie Utrecht hun uitstoot van broeikasgassen compenseren in de eigen regio. Met dat compensatiegeld dat in het CO2 Bank terecht komt, financiert de CO2 Bank projecten in de regio. Compenseer HIER direct!

Hoe werkt het?

Bij elke activiteit – denk aan de bouw, transport, industrie – komt het broeikasgas CO2 vrij. Dat draagt bij aan klimaatverandering. Daarom is het belangrijk dat er minder CO2 in de lucht komt. Dat kunnen we bereiken door de uitstoot van CO2 te compenseren met bijvoorbeeld energiebesparende maatregelen of door de productie van duurzame energie (wind, zon, water, biomassa). Per saldo komt er dan geen CO2 vrij.

De CO2 Bank richt zich op non-profit organisaties zoals sportclubs, verenigingen en scholen, die aan de slag willen met energiebesparing en duurzame energie. Daarvoor stelt de CO2 Bank geld beschikbaar: geld dat bedrijven, organisaties en particulieren betalen om hun CO2-uitstoot te compenseren.

De eerste transactie

Afgelopen jaar lanceerde de NMU de CO2 Bank Utrecht. En wel met de plaatsing van zonnepanelen op een aantal scholen in de provincie. Door die zonnepanelen te betalen, compenseert het bouwbedrijf Mourik Groot Ammers de uitstoot die het veroorzaakte met werk aan de provinciale weg N237. En de scholen krijgen gratis hun eigen schone energie. Iedereen wint!

Co2 calculator

Wilt u weten hoeveel CO2 u uitstoot met een bepaalde activiteit? Bereken het dan met de CO2 Calculator!

Informatie en aanmelden

Bent u een bedrijf, organisatie of particulier en wilt u compenseren? Of bent u betrokken bij een non-profit instelling zoals een sportclub, school of vereniging, en wilt u energie gaan besparen of produceren? Neem dan contact op met Ieke Benschop: i.benschop@nmu.nl. Graag tot mails!

Ieke Benschop
Energiebesparing, windenergie en CO2 Bank Utrecht
Telefoonnummer: 06 16 878 023
i.benschop@nmu.nl
Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI