Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
Labelstappen

Labelstappen

Er zijn twee wegen naar een energieneutrale woningbouw: in één keer (zie Nul op de Meter) of in ‘labelstappen’. De NMU ondersteunt ook initiatieven die dit ‘instapmodel’ mogelijk maken. We willen daarbij wel het uiteindelijke doel van een energieneutrale woning voor ogen houden. Om dit te realiseren geloven we in de beweging van onderop. We ondersteunen daarom actief energieambassadeurs en andere lokale initiatiefnemers die actief zijn om hun wijk te verduurzamen.

labelstappenIn 2015-2016 heeft de NMU samen met Energie-U en U-Thuis een netwerk opgezet van Energieambassadeurs in de regio Utrecht. In totaal zijn er 12 trainingen georganiseerd en zijn er nu 150 energieambassadeurs opgeleid en/of begeleid. Er zijn ook lokale netwerken ontstaan van energie coöperaties of andere initiatieven die energieambassadeurs inzetten om versnelling te brengen in het thema energiebesparing.

In 2017 gaan we het netwerk rondom energieambassadeurs voortzetten door nieuwe trainingen te organiseren en ondersteuning te bieden aan energieambassadeurs of energie initiatieven die energieambassadeurs lokaal coördineren. Daarnaast gaan we energieambassadeurs in het zonnetje zetten en op deze manier bedanken voor hun werk. Je kunt je bij de NMU aanmelden indien je een training wilt volgen of meer informatie wilt over het netwerk.

Wijnand JonkersLinkedin profiel van Wijnand Jonkers
Energie en duurzaamheid
Telefoonnummer: 06 33 819 675
w.jonkers@nmu.nl
Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI