Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
Groen-blauwe stad

Groen-blauwe stad

De NMU werkt aan groene (en blauwe) steden en dorpen. Dit doen we om de gevolgen van klimaatverandering beter te kunnen opvangen, want groen (en water) houdt de stad koeler en zorgt ervoor dat regenwater beter opgevangen kan worden. En we doen het om bewoners een prettigere, groenere en gezondere leefomgeving te geven en hen meer te betrekken bij groen en natuur in de hun directe buurt of wijk, binnen het programma Groen aan de Buurt.

Klimaatadaptatie

Het klimaat in Nederland (en de rest van de wereld) verandert. Dat betekent dat we steeds vaker te maken gaan krijgen met wateroverlast, droogte en hittestress en het risico op overstromingen neemt toe. En dat heeft grote effecten op onze leefomgeving. Daarom gaan we in de komende dertig jaar onze leefomgeving volledig klimaatbestendig inrichten – om zo overlast en schade in de toekomst te beperken en een mooie en aantrekkelijke provincie te blijven. Dit doen we samen, met overheden, burgers, bedrijven, maatschappelijke organisaties én kennisinstellingen.

Lees meer over wat wij doen voor klimaatadaptatie.

Groen aan de buurt

De participatiesamenleving wordt steeds tastbaarder. Bewoners investeren graag in het groen voor hun deur, op pleinen, parken en zelfs in het buitengebied. Ze willen actief meedoen en meedenken bij het inrichten en beheren van groen. We geloven dat hier veel kansen liggen. Sterker nog, we denken dat dit nieuwe eigenaarschap van de openbare ruimte een groot goed is. In het programma Groen aan de Buurt helpt de NMU, samen met IVN Utrecht, Landschap Erfgoed Utrecht en de provincie Utrecht, bewoners met het vergroenen van hun eigen leefomgeving. We voeren pilotprojecten uit, voeren een voucherregeling uit en delen informatie en kennis via het Servicepunt.

Lees meer over het programma Groen aan de Buurt.

Jeannine van BreeLinkedin profiel van Jeannine van Bree
Duurzame mobiliteit | Groen-blauwe stad
Telefoonnummer: 06 41 525 475
j.van.bree@nmu.nl
Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI