Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
Gezond op Pad

Gezond op Pad

De NMU voert een meerjarencampagne met als doel om mensen voor de kortere afstanden de fiets te laten pakken. Nu is zo’n 60% van alle autoritten in Utrecht onder de 10 km. Een afstand die makkelijk op de fiets kan. Beter voor de fitheid, gezondheid, beter voor de portemonnee en beter voor de luchtkwaliteit (dus gezondheid van alle Utrechters). Afgelopen jaar hebben we in de campagne met het project LekkerLopenFijnFietsen leerlingen en ouders gestimuleerd om vaker te fietsen of te lopen naatr school. En de NMU heeft afgelopen jaar het autodelen in de Provincie onder de aandacht gebracht. In 2016 richten we ons op de grootste vervuilers: de scooter.

Natuur en Milieu Federatie start scootercampagne

De meeste pizza’s, döner, tacobutton 2’s Indiase- en Thaise maaltijden worden nog met benzinescooters bezorgd. Scooters stoten grote hoeveelheden fijnstof uit en zijn zelfs tot 2700 keer vervuilender dan een oude dieselbestelbus!
Voor een betere luchtkwaliteit (en een betere gezondheid van duizenden Utrechters en fietsers) kun je beter je maaltijd door een schone en groene bezorgservice laten bezorgen. De NMU heeft ze voor u op een rij gezet. Klik hier voor de totale lijst van schone bezorgdiensten.

Voor hetzelfde geld bestel je een schone maaltijd!

Gelukkig zijn er in de provincie Utrecht genoeg ‘schone’ bezorgdiensten waar je een pizza, taco of sandwich zonder extra fijnstof kunt bestellen.

 

Deze campagne wordt mede mogelijk gemaakt door Thuisbezorgd en Juizz.

Kijk op www.gezondoppad.nl voor meer informatie.

 

Mattheus BleijenbergLinkedin profiel van Mattheus Bleijenberg
Communicatie / campagnes
Telefoonnummer: 06 53 353 793
m.bleijenberg@nmu.nl
Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI