Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
Green Deal Cirkelstad

Green Deal Cirkelstad

De Natuur en Milieufederatie Utrecht is op het thema circulaire economie ondertekenaar van de Green Deal Cirkelstad. Met de ondertekening hebben we beloofd om werk te maken van steden ‘zonder afval en zonder uitval’.

Josja Veraart, adjunct-directeur NMU, zet haar handtekening onder de Green Deal Cirkelstad. Foto: Mooij Fotografie

Josja Veraart, adjunct-directeur NMU, zet haar handtekening onder de Green Deal Cirkelstad. Foto: Mooij Fotografie

Een Green Deal is een initiatief van de Rijksoverheid, om bedrijven, maatschappelijke organisaties of andere overheden te helpen knelpunten op te lossen door een Green Deal met ze aan te gaan. Binnen een Green Deal worden afspraken tussen de Rijksoverheid en andere partijen vastgelegd. De Green Deal helpt om duurzame plannen uit te voeren. Bijvoorbeeld voor energie, klimaat, water, grondstoffen, biodiversiteit, mobiliteit, biobased economy, bouw en voedsel.

De overheid helpt op verschillende manieren:

  • Het Rijk kan zich inzetten om wet- en regelgeving aan te passen. Op die manier kan het Rijk bijvoorbeeld de administratieve lasten voor bedrijven terugdringen.
  • Soms treedt de Rijksoverheid op als bemiddelaar. Bijvoorbeeld om organisaties bij elkaar te brengen of onderhandelingen vlot te trekken.
  • De Rijksoverheid kan bedrijven helpen om nieuwe markten voor duurzame technologie te ontginnen. Bijvoorbeeld door bedrijven te helpen om buitenlandse markten te betreden (‘groene handelsmissies’).
Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI