Tim Bulters

Tim is sinds september 2018 projectleider circulaire economie voor de NMU. Met Tims aanstelling legt de Natuur en Milieufederatie Utrecht nadrukkelijk zijn focus op het thema circulaire economie. Iets waar we niet meer omheen kunnen, nu er steeds meer grondstoffen opraken, maar producten nog steeds ontworpen worden om na gebruik weg te gooien in plaats van opnieuw te gebruiken.
Tim zorgt ervoor dat het Servicepunt Circulair een brede gebruikersgroep krijgt en dat er een inhoudelijke verbeterslag op komt. Hij richt zich hierbij op het leggen van contacten, het creëren van nieuwe content en het zoeken van nieuwe invalshoeken. Daarnaast ondersteunt hij overheden en bedrijven bij het maken van beleid als inhoudelijk expert op het thema circulaire economie. Omdat de belangen van verschillende organisaties soms tegenstrijdig kunnen zijn, is het Tims taak om de neuzen dezelfde kant op te krijgen..
Tim heeft een achtergrond in Bèta-Gamma en Biologie en legde binnen de Master Ecology & Evolution al de focus op duurzaamheid, met onder anderen een onderzoek over het ontwikkelen van een dashboard om de doelen van de gemeente Amsterdam mee te monitoren. Na zijn studie heeft Tim vier jaar als docent gewerkt op de Universiteit van Amsterdam en twee jaar als duurzaamheidsconsultant bij TheRockGroup. In zijn vrije tijd vind je Tim regelmatig terug op het voetbalveld of in de karaokebar.

Waarom doet hij dit werk? Omdat we met een aantal makkelijke ingrepen (en soms minder makkelijke), de samenleving zo kunnen inrichten dat we de grondstoffen die we hebben véél langer kunnen gebruiken.

Projecten

Neem contact op met Tim

Profiel Tim Bulters

Tim Bulters

Projectleider circulaire economie