Robbert Willé

Projectleider energietransitie

Robbert Willé werkt graag samen met en voor bewoners in de provincie Utrecht aan slimme oplossingen die duurzaam, comfortabel en prettig wonen en leven bereikbaar maken. Dat doet hij via het opzetten en begeleiden van projecten op het brede terrein van de energietransitie. Zoals zon-op-dak en zon op land projecten, het mee helpen opzetten van energietuinen en het begeleiden van windprojecten. En via het geven van advies over duurzaamheidsmaatregelen (energiebesparing en duurzame energieopwekking) aan bewoners, bestuurders, ambtenaren en leden van energie coöperaties. Het gaat dan om maatregelen waarvan we inmiddels allemaal weten dat ze niet altijd even leuk of mooi zijn. Maar die wel noodzakelijk zijn om de uitstoot van CO2 terug te dringen en een halt toe te roepen aan de hieraan gerelateerde klimaatcrisis.

Robbert vertelt over zijn werk:

‘’De samenwerking hier in de provincie Utrecht met de leden en deelnemers van de lokale energie coöperaties ervaar ik als erg positief. Ik ben met name onder de indruk van hun positieve instelling en de vastberadenheid die zij laten zien om hun steentje bij te dragen aan de energietransitie. Ook in tijden dat niet door iedereen de noodzaak van zon-op-land of windturbines wordt gezien. En dat terwijl om ons heen mensen steeds vaker natte voeten krijgen en de energieprijzen tot ongekende hoogten stijgen. Dan is het bijzonder om te zien dat via de juiste samenwerkingsvormen en nastreven van gedeeld eigenaarschap, ‘zin’ en draagvlak kan ontstaan voor het ontwikkelen van lokale ‘eigen’ zonne- en windinstallaties.

Zelf proberen wij thuis met ons gezin ook ons steentje bij te dragen. Onze dochters eten geen vlees meer en ik daardoor ook bijna niet meer. En met de door mijzelf op ons dak geplaatste zonnepanelen rijden wij letterlijk, als de zon schijnt, op onze zelf geproduceerde zonnestroom rond. De vorige jaar afgeronde verbouwing van ons huis uit 1912 maakte dat het hele huis nu van boven tot onder geïsoleerd is. Een investering die zich ook, en misschien wel vooral, uitbetaalt in zorgeloos, prettig en comfortabel wonen. Alleen het korter laten douchen van onze dochters wil alleen nog niet zo lukken. Maar je kan niet alles hebben 😉.”

neem contact op met Robbert

Profiel Robbert Willé

Robbert Willé

Projectleider energietransitie