Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
Subsidie

Subsidie

scooters2De gemeente Utrecht heeft een subsidieregeling ingesteld voor instellingen en bedrijven die  binnen Utrecht één of meer scooters gebruiken en veel kilometers maken. Aan deze subsidieregeling zijn wel een aantal eisen verbonden, waaronder het feit dat je minimaal 3.000 kilometer per jaar moet rijden binnen Utrecht.
Daarnaast krijg je de optie om te leasen of te kopen. Wanneer je een e-scooter least kun je tot € 1.500,- subsidie krijgen en wanneer je een e-scooter koopt kan deze tot € 1.000,- gesubsidieerd worden. Het maakt hierbij niet uit of je van brandstofauto of brandstofscooter overstapt naar een e-scooter. Bij koop moeten er minimaal vijf scooters worden aangeschaft met een onderhoudscontract van minimaal drie jaar. Het budget dat de gemeente heeft uitgetrokken voor de subsidieregeling is € 400.000,00 voor 1015.

Belastingaftrek
Omdat elektrische scooters enorm milieuvriendelijk zijn heeft de Nederlandse overheid besloten een aantrekkelijke belastingaftrek te verzorgen omtrent de aankoop van een e-scooter voor bedrijven. Wanneer je als onderneming een elektrische scooter aanschaft kom je in aanmerking voor de KIA, de MIA en de Vamil regeling.

De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) is van toepassing wanneer een bedrijf investeert in bedrijfsmiddelen. Het bedrag van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek hangt af van het geïnvesteerde bedrag in het boekjaar. De tabel voor 2015 is te vinden in de bijlage.

De Milieu Investeringsaftrek stimuleert ondernemers een milieuvriendelijke bedrijfsvoering te hanteren. De hoogte van de aftrek is afhankelijk van de milieu-effecten en de veelvoorkomendheid van het bedrijfsmiddel. De MIA wordt vaak gecombineerd met de Vamil regeling, zo ook bij elektrische scooters. Bedrijven kunnen de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) op elk moment gedurende het jaar afschrijven. Door sneller af te schrijven vermindert de fiscale winst en betaalt een bedrijf minder belasting in dat jaar.

Bronnen:

Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI