Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
Stem circulair!

Stem circulair!

Roep je gemeente op concreet werk te maken van de circulaire samenleving!

Uit ons eigen onderzoek naar de coalitieakkoorden en uitvoeringsprogramma’s van gemeenten in de provincie Utrecht blijkt dat vrijwel alle gemeenten inmiddels ambities hebben uitgesproken om (op termijn) volledig circulair of afvalvrij te worden. Super natuurlijk, en heel belangrijk!

Van de andere kant: op een enkeling na hebben deze gemeenten nog geen afspraken gemaakt over meetbare tussendoelen. En de concrete uitwerking, in maatregelen en inspanningen, blijft ook vaak nog achter. Grote kans dus dat uw gemeente ook even een beetje aansporing nodig heeft…

Wil je ook meehelpen om jouw gemeente wakker te schudden en in de actiemodus te krijgen? Start dan eens met je wijk-, dorp- of stadsgenoten een petitie, en spoor je gemeente aan om de transitie naar die circulaire samenleving concreet te maken! Dat kan heel gemakkelijk via petitie-websites als Avaaz of Petitie24.

Nog meer doen om de politiek te beïnvloeden? Schrijf bijvoorbeeld eens een brief naar je gemeenteraad… Baseer bij de eerstvolgende verkiezingen je stem (mede) op het belang van een circulaire economie… Of misschien schuilt er wel een (lokale) politicus in jou zélf!

 

 

 

 

 

 

Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI