Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
Start je eigen bouwkringloop

Start je eigen bouwkringloop

Start je eigen bouwkringloopwinkel

Ben je werkzaam bij een bouwbedrijf en gooi je weleens goede spullen weg of heb je als doe-het-zelver materialen nodig voor een klus? Dan kun je aanhaken bij een bouwkringloopwinkel. Overblijvende bouwmaterialen krijgen op deze manier een goede bestemming. In Amersfoort is de eerste Bouwkringloop geopend. Bij ‘KLUS, de Bouwkringloop’ worden allerlei verschillende kleine restpartijen; bouw- en sloopmaterialen, bij elkaar gebracht op één locatie. De bouwmaterialen komen bij diverse partijen vandaan in en rondom Amersfoort. Bij KLUS worden de producten doorverkocht aan particulieren. KLUS is het resultaat van de samenwerking tussen Stichting Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden en De Bouwkringloop, en mede mogelijk gemaakt door het Toekomstfonds van de gemeente Amersfoort. In de eerste 5 maanden zijn er al 25.000 bouwproducten verkocht. Ga gerust kijken op zwaaikom 21 in Amersfoort!

De Bouwkringloop is betrokken bij meerdere bouwwinkels als partner voor de aanvoer van professionele reststromen middels een slim uitgekiend logistiek systeem en een slimme sociale verbinding met diverse bedrijven.

Kijk ook eens op de website van de Bouwkringloop. Hier kun je in contact komen voor meer info en voor het afnemen van een lokale aanvoer van professionele stromen.

Bouwkringloop Amersfoort. Fotograaf: Henry Krul

Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI