

Zoeken
Op weg naar een energieneutrale provincie Utrecht in 2040, waarin net zoveel energie duurzaam wordt opgewekt als dat er verbruikt wordt.
Hoewel er al heel wat zonnepanelen op onze daken te zien zijn en er veel gesproken wordt over de energietransitie, is de Utrechtse energiebalans nog maar voor 3-4% duurzaam. En dat betekent dat we nog steeds veel broeikasgassen uitstoten.
Zonne-energie is de laatste jaren zeer aantrekkelijk geworden. Dit komt onder andere omdat er, naast vele voorbeelden van succesvolle projecten met positieve financiële rendementen, tal van mogelijkheden zijn. Denk aan:
Veel initiatiefnemers blijven echter hangen en komen niet tot realisatie. Onafhankelijke begeleiding kan het project helpen om tot een versnelde uitvoering te komen. De NMU helpt initiatiefnemers en dak-eigenaren daarom om zonne-energie projecten te realiseren. De ondersteuning wordt geboden aan verschillende doelgroepen, zoals maatschappelijke organisaties (sportclubs, scholen, buurthuizen, etc.), verenigingen van eigenaren of bedrijven (agrariërs of bedrijventerreinen).
Ondersteuning die we bieden:
Lees hier over de bewoners van een wijk in Nieuwegein, die met veel doorzettingsvermogen 51 daken wisten te verduurzamen.
Heb je vragen of interesse om een zonne-energie project op dak te realiseren? Neem dan gerust contact op met Robbert. Voor maatschappelijke gebouwen is de ondersteuning gratis, voor bedrijven zijn de kosten voor basis ondersteuning (quick scan, businesscase berekeningen en start advies) 350 euro excl. BTW.
Tags: