Zon op daken realiseren

Wij helpen initiatiefnemers en dakeigenaren om zonnige projecten te realiseren!

Zon op daken realiseren

Op weg naar een energieneutrale provincie Utrecht in 2040, waarin net zoveel energie duurzaam wordt opgewekt als dat er verbruikt wordt.

Hoewel er al heel wat zonnepanelen op onze daken te zien zijn en er veel gesproken wordt over de energietransitie, is de Utrechtse energiebalans nog maar voor 3-4% duurzaam. En dat betekent dat we nog steeds veel broeikasgassen uitstoten.

Zonne-energie is de laatste jaren zeer aantrekkelijk geworden. Dit komt onder andere omdat er, naast vele voorbeelden van succesvolle projecten met positieve financiële rendementen, tal van mogelijkheden zijn. Denk aan:

  • Subsidie van het Rijk voor grote installaties (SDE+);
  • Regeling verlaagd tarief voor project met bewoners;
  • Subsidieregeling voor sportaccommodaties;
  • Fondsen of crowdfunding projecten voor bedrijven zonder eigen middelen.

Dit doen wij

Veel initiatiefnemers blijven echter hangen en komen niet tot realisatie. Onafhankelijke begeleiding kan het project helpen om tot een versnelde uitvoering te komen. De NMU helpt initiatiefnemers en dak-eigenaren daarom om zonne-energie projecten te realiseren. De ondersteuning wordt geboden aan verschillende doelgroepen, zoals maatschappelijke organisaties (sportclubs, scholen, buurthuizen, etc.), verenigingen van eigenaren of bedrijven (agrariërs of bedrijventerreinen).

Ondersteuning die we bieden:

  • Quick scan van de locatie (inclusief berekening businesscase);
  • Advies over wat de beste kans is en wat de eerst volgende stap kan zijn;
  • Mogelijkheid om het collectief aan te pakken en zo de kosten en het uitzoekwerk te drukken;
  • Verwijzen naar partijen die verder kunnen helpen;
  • Procesbegeleiding van begin tot realisatie.

Lees hier over de bewoners van een wijk in Nieuwegein, die met veel doorzettingsvermogen 51 daken wisten te verduurzamen.

Zelf actie ondernemen?

Heb je vragen of interesse om een zonne-energie project op dak te realiseren? Neem dan gerust contact op met Robbert. Voor maatschappelijke gebouwen is de ondersteuning gratis, voor bedrijven zijn de kosten voor basis ondersteuning (quick scan, businesscase berekeningen en start advies) 350 euro excl. BTW.

Tags: