Voedselbossenbijeenkomst bij Voedselbos Binnenbos

Voedselbossenbijeenkomst bij Voedselbos Binnenbos

Met het Voedselbossen netwerk creëert de NMU een gunstig klimaat voor agroforestry en voedselbossen in de provincie Utrecht. We organiseren bijeenkomsten om kennis te delen en verbinding tussen initiatiefnemers te realiseren.

Er staat weer een nieuwe voedselbossenbijeenkomst gepland voor dit najaar: namelijk op woensdag 1 november, van 15:00 tot 17:00 uur. We gaan langs bij één van de vele mooie voedselbossen die Utrecht inmiddels kent. Ditmaal zijn we welkom bij Voedselbos Binnenbos in Driebergen. Het voedselbos is onderdeel van de Natuurplaats Binnenbos, gelegen in het stroomgebied van de Kromme Rijn. Naast voedselproductie voor kleinschalige markten en lokale restaurants, is het voedselbos ook bedoeld als inspiratiebron voor boeren en burgers. In februari 2021 is het gestart met de aanplant van windkeringen aan de randen van het perceel, inmiddels zijn er al diverse eetbare soorten geplant.

Tijdens deze excursie zullen we natuurlijk een rondleiding krijgen door de boswachter van dit voedselbos: Kaat Biesemans-Hoogewijs. Hierna gaan we graag met jullie in gesprek over het onderwerp vrijwilligers, waar tijdens vorige bijeenkomst interesse in werd geuit. We zullen het hebben over hoe je bestaande vrijwilligers behoudt, hoe je nieuwe werft en vooral over hoe je structuur aanbrengt in je deelnemende vrijwilligers. We zullen dit doen aan de hand van een training van Job van het Lowlander Project, die veel ervaring heeft met dit onderwerp.

Je kunt je opgeven voor deze bijeenkomst via dit formulier. Eén week voor de excursie ontvang je nog een mail met het precieze programma en de routebeschrijving.

 

Praktische informatie

Datum:   woensdag 1 november 2023

Tijd:        15:00 – 17:00

Locatie:  Voedselbos Binnenbos in Driebergen

Voor: Voedselbos-initiatiefnemers uit de provincie Utrecht

Aanmelden: Via deze link

Vragen of meer informatie? Neem contact op met Isabel of Alies!

Profiel Isabel Kruisheer

Isabel Kruisheer

Medewerker duurzame landbouw, natuur, mobiliteit en schone lucht 06 48 407 689 E-mail LinkedIn
Profiel Alies van den Berg

Alies van den Berg

Projectleider Heuvelrugtuinen, Plan Boom, Voedselbossen/agroforestry en Groen aan de Buurt 06 38 080 972 E-mail LinkedIn