Training warmtecamera november 2022

Theorie en gebruik van de warmtecamera (U-Thuis training)

Dinsdag 1 november 2022 theorie
Dinsdag 15 november 2022 praktijk
19.30 – 21.30 (inloop vanaf 19.15 uur)
Locatie: Kargadoor
Oudegracht 36
3511 AP Utrecht
030 – 231 0377

Aanmelden

De warmtecamera is een geweldig middel om inzicht te krijgen in de kansen voor energiebesparing. We bieden daarom een training van twee avonden aan om hiermee om te leren gaan. Trainer: Ad Kwak, Energie-U

Voor: Energieambassadeurs / Bewoners die hun buren willen helpen met besparen

1 november
Op de eerste avond leert u over de theorie van de warmtescan. U leert wat er komt kijken bij het maken van een warmtebeeld en hoe u dit beeld uiteindelijk kunt beoordelen. Waar liggen de grenzen van de beoordeling en is het absoluut waar wat ik meet? Daarnaast zal er een instructie van de bediening van de camera’s plaatsvinden.

15 november
De tweede avond is een praktijkavond waarbij je de gelegenheid krijgt zelf een warmtescan te maken. Deze training is afhankelijk van de temperatuur. Indien het koud genoeg is zullen er warmtefoto’s gemaakt worden. Indien dit niet het geval is zullen foto’s die al eerder gemaakt zijn benut worden om met elkaar te leren hoe ze geanalyseerd kunnen worden.

Inschrijven voor de eerste avond betekent ook meedoen aan de tweede gezien het complementaire karakter van de avonden.

Deelname aan deze training is gratis voor lokale initiatieven binnen de regio Utrecht.

Lees hier over het hele trainingstraject voor energieambassadeurs.
En bekijk hier de aankomende trainingen.


*Wat is een energieambassadeur? Een energieambassadeur, ook wel energiecoach of energievrijwilliger genoemd (afhankelijk van de gemeente) is meestal een enthousiaste vrijwilliger die in zijn of haar buurt of regio mensen stimuleert en ondersteunt met energiebesparen in de woning. Hij/zij heeft vaak een training doorlopen met een theoretisch en praktisch gedeelte zodat hij of zij een gedegen opname van een woning kan doen en mensen kan voorzien van een kundig advies.  De meeste energieambassadeurs en hebben hun eigen huis al helemaal energiezuinig gemaakt en spreken dus uit ervaring. 

Kortom, een energieambassadeur:

De NMU heeft een speciale nieuwsbrief voor lokale energie-initiatieven, lees hier de meest recente nieuwsflits en/of abonneer je.

De trainingen tot energie-ambassadeur worden georganiseerd door de Natuur en Milieufederatie Utrecht en Energie-U in opdracht van U-Thuis, het samenwerkingsverband van 16 gemeenten in de regio Utrecht met als doel om energiebesparing bij particuliere bewoners te versnellen.

Tags: