Training energieklussers | voor energieambassadeurs

Energieklussers

Wil jij je buurtgenoten een handje helpen om energiekosten te besparen? Doe mee met de training tot energieklusser en je kunt meteen aan de slag!

Datum training:  6 april, 19.00-22.00 uur

Locatie: Utrecht, de Kargadoor

Trainer: Oscar Bethé, JMA

Wat ga je doen?
Als energieklusser help je buurtgenoten door energiebesparende maatregelen te installeren in hun huis. Van radiatorfolie en tochtstrips tot LED-lampen en zuinige douchekoppen. In deze praktijktraining ga je aan de slag en oefen je om verschillende maatregelen toe te passen. Zo weet je precies wat je moet doen als je een buurtgenoot wil helpen.

Wat bieden wij?
Ben je nog niet bent aangesloten bij een lokaal energie-initiatief? Dan kunnen wij je koppelen aan een bestaand initiatief in jouw buurt. Zie hier de meer dan 100 groepen in de provincie.

Je wordt dan onderdeel van een leuk team in een enthousiast lokaal initiatief van bewoners, waarin je begeleid wordt om zelfstandig je klus te doen. De tijden dat je aan de slag gaat zijn flexibel en afhankelijk van je beschikbaarheid.

Als het goed is heb je de basistrainingen voor energie-ambassadeur al gedaan, lees hier meer, zo niet, neem dan even contact op.

Minimaal aantal deelnemers: 8

Aanmelden

Kosten: de training is kosteloos voor energieambassadeurs / Bewoners die collectief aan de slag willen met energiebesparing.

Er zijn meer trainingen voor energie-ambassadeurs! Kijk hier

*Wat is een energieambassadeur? Een energieambassadeur, ook wel energiecoach of energievrijwilliger genoemd (afhankelijk van de gemeente) is meestal een enthousiaste vrijwilliger die in zijn of haar buurt of regio mensen stimuleert en ondersteunt met energie besparen in de woning. Hij/zij heeft vaak een training doorlopen met een theoretisch en praktisch gedeelte, zodat hij of zij een gedegen opname van een woning kan doen en mensen kan voorzien van een kundig advies. De meeste energieambassadeurs en hebben hun eigen huis al helemaal energiezuinig gemaakt en spreken dus uit ervaring. 

Kortom, een energieambassadeur:

De NMU heeft een speciale nieuwsbrief voor lokale energie-initiatieven, lees hier de meest recente nieuwsflits en/of abonneer je.

Samenwerkingsverband U-Thuis

De NMU ondersteunt de energieambassadeurs samen met Energie-U, de energiecoöperatie uit Utrecht. Dit doen we voor U-Thuis, het samenwerkingsverband van 16 gemeenten in de regio Utrecht dat actief is om energiebesparing bij particuliere woningen te versnellen.

 

 

Tags: