Servicepunt Circulair

Servicepunt Circulair

Het Servicepunt Circulair is een platform voor inwoners en ondernemers in Nederland die aan de slag willen met het thema ‘circulair’. Hier kunnen ze vinden wat er al gebeurt op dit thema, hoe ze zelf aan de slag kunnen en welke circulaire producten er op dit moment al verkrijgbaar zijn.

Het Servicepunt Circulair is een landelijk online én offline platform voor iedereen die aan de slag wil met de circulaire economie. Het is een verzamelplek voor circulaire verhalen en voorbeelden vanuit het hele land. Daarnaast is er een gids met de circulaire producten en diensten die nu al beschikbaar zijn, voor consumenten en bedrijven. Verder bieden we iedereen die het Servicepunt bezoekt een overzicht van acties die je zelf al kunt nemen.

Wat kun je als Utrechter verwachten van het Servicepunt Circulair?

  • Wij zijn dé plek voor informatie en advies, kennisuitwisseling en het leggen van contacten op het terrein van de circulaire economie.
  • Wij kennen en onderhouden contact met talrijke Utrechtse initiatieven en brengen ze ook met elkaar in contact. Zo ontstaat een levendig netwerk, dat enthousiasmeert en onderlinge uitwisseling mogelijk maakt.
  • We organiseren uitwisselings- en kennismomenten voor lokale circulaire initiatieven.
  • Wij denken met je mee bij het opzetten en opschalen van circulaire initiatieven. Loop je tegen belemmeringen of vragen aan die we samen niet weten op te lossen? Dan benaderen we een expert of ander initiatief uit ons netwerk voor een oplossing.
  • Afhankelijk van de situatie kunnen wij maatwerk bieden om het lokale circulaire initiatief verder te helpen. In sommige gevallen ontwikkelen we projecten mee, indien hier wensen voor zijn. Zo worden lokale projectleiders ook opgeleid om een volgend project zelf te kunnen ontwikkelen.

Direct naar de website van het Servicepunt Circulair?

Vragen? Neem contact op!