Officiële start Agroforestry Netwerk Utrecht

Officiële start Agroforestry Netwerk Utrecht

Het Agroforestry Netwerk Utrecht start op 29 februari officieel met een bijeenkomst op zorgboerderij Blommendal in Stoutenburg. Deze bijeenkomst is voor iedereen die betrokken is bij of geïnteresseerd is in agroforestry in de provincie Utrecht. Zowel agrariërs als ambtenaren en adviseurs zijn welkom. Tijdens de bijeenkomst staan inspiratie en kennisdeling centraal. Ook is er de mogelijkheid om mee te denken met de activiteiten van het Agroforestry Netwerk Utrecht. Kom je ook? Meld je dan aan!

Aanmelden

Agroforestry 

Agroforestry is een landbouwsysteem waarbij men op één perceel bomen en struiken combineert met akkerbouw, groenteteelt of veeteelt. Door deze teelten te combineren wordt het hele landbouwsysteem weerbaarder. Agroforestry krijgt steeds meer aandacht: zowel vanuit beleidsniveau als in de praktijk. Het Agroforestry Netwerk Utrecht heeft als doel om deze ontwikkeling te stimuleren en ondersteunen. 

Startbijeenkomst 

De startbijeenkomst is op donderdag 29 februari, een extra dag die we dit jaar cadeau krijgen! Tijdens de bijeenkomst zullen boeren die al zijn begonnen met agroforestry hun verhaal delen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om twee van deze boerderijen te bezoeken. Dit is een mooie kans voor zowel boeren als beleidsmakers en adviseurs om te horen wat er allemaal al gebeurt aan agroforestry in de provincie en wat de voordelen van agroforestry zijn.  

Netwerken 

In een aantal provincies, waaronder Brabant en Gelderland, zijn al agroforestry netwerken actief. Vanaf dit jaar zal ook in de provincie Utrecht het netwerk officieel starten.  Adviesbureau BoerenBos zal het netwerk trekken, ondersteund door de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) en regeneratieve boerderij Schevichoven. De provincie Utrecht is opdrachtgever voor het Agroforestry Netwerk Utrecht.

Praktische info  

Datum: 29 februari 2024

Tijd: 10:00 tot 12:30

Locatie: Zorgboerderij Blommendal in Stoutenburg

Meer weten? Neem contact op met Isabel!

Profiel Isabel Kruisheer

Isabel Kruisheer

Projectleider natuurinclusieve samenleving