Isoleren & Ventileren | voor energie-ambassadeurs

Training energieambassadeur – Isolatie & Ventilatie –
26 maart 2024 (= VOL)

Waarom ventileren bij isolatie?

Bij het verduurzamen van woningen, gebruiken we isolatie om warmteverlies te verminderen en minder energie te gebruiken. Maar als we te veel isoleren, kan dat problemen veroorzaken. Ventilatie is essentieel om een gezonde luchtcirculatie te behouden zonder onnodig energie te verspillen. In deze training bespreken we hoe je duurzaam kunt ventileren.

Datum: 26 maart 2024
Tijd: 20.00 – 21.30, inloop vanaf 19.45 uur
Trainer: Robert Tersmette
Locatie: In De Driehoek, congres- en vergadercentrum, Willemsplantsoen 1c, 3511 LA Utrecht – Zocherzaal

Kosten: de training is kosteloos voor energieambassadeurs / bewoners die collectief aan de slag willen met energiebesparing

AANMELDEN (De training is vol. Als je je aanmeldt, word je op een wachtlijst geplaatst)

*Wat is een energieambassadeur? Een energieambassadeur, ook wel energiecoach of energievrijwilliger genoemd (afhankelijk van de gemeente) is meestal een enthousiaste vrijwilliger die in zijn of haar buurt of regio mensen stimuleert en ondersteunt met energiebesparen in de woning. Hij/zij heeft vaak een training doorlopen met een theoretisch en praktisch gedeelte zodat hij of zij een gedegen opname van een woning kan doen en mensen kan voorzien van een kundig advies.  De meeste energieambassadeurs en hebben hun eigen huis al helemaal energiezuinig gemaakt en spreken dus uit ervaring.

 

 

Profiel Jessica Doorn

Jessica Doorn

Projectleider klimaat – duurzame warmte