Integraal energieplan | voor het buitengebied

Integraal energieplan voor woningen buitengebied

De kennis van veel energieambassadeurs richt zich op losse technische maatregelen aan de woning, zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Om bewoners goed te kunnen adviseren is het echter belangrijk om naar een samenhangende aanpak voor de woning te gaan. Kees Stap zal zijn verhaal in de eerste twee avonden toespitsen op de mogelijke maatregelen en aandachtspunten voor grote/oude woningen zoals die veel in het buitengebied te vinden zijn. Er is ruimte voor vragen en discussie.

In de derde training bezoeken jullie samen met Kees Stap een woning in het buitengebied van Schalkwijk, de locatie/casus wordt door een van de deelnemers aangedragen. Samen maken jullie een integraal plan voor deze woning .

De trainingen vinden plaats in Schalkwijk.

Aanvang: 19.30 uur

Deze training organiseert de NMU samen met Energiecooperatie Duurzaam Eiland.

Het maximale aantal deelnemers is 12.

Praktische informatie

Datum: 21 februari, 27 februari, 6 maart 2023
Tijd:       19.30 – 21.30
Locatie: Schalkwijk

Deelname is GRATIS. Na opgave ontvang je een aantal dagen voor de start meer informatie over het programma.

*Wat is een energieambassadeur? Een energieambassadeur, ook wel energiecoach of energievrijwilliger genoemd (afhankelijk van de gemeente) is meestal een enthousiaste vrijwilliger die in zijn of haar buurt of regio mensen stimuleert en ondersteunt met energiebesparen in de woning. Hij/zij heeft vaak een training doorlopen met een theoretisch en praktisch gedeelte zodat hij of zij een gedegen opname van een woning kan doen en mensen kan voorzien van een kundig advies.  De meeste energieambassadeurs en hebben hun eigen huis al helemaal energiezuinig gemaakt en spreken dus uit ervaring. 

Kortom, een energieambassadeur:

De NMU heeft een speciale nieuwsbrief voor lokale energie-initiatieven, lees hier de meest recente nieuwsflits en/of abonneer je.

De trainingen tot energie-ambassadeur worden mogelijk gemaakt door OER!; het ondersteuningsprogramma Energie initiatieven in de regio Amersfoort en FoodValley.