Hoppa aan de slag met Biobased Isoleren | voor ambtenaren, bewonersinitiatieven en aannemers’

Hoppa aan de slag met Biobased Isoleren

Werk je bij een Utrechtse gemeente aan circulair bouwen of de isolatieopgave? Dan nodigen wij jou graag uit voor de workshop van ‘Hoppa aan de slag met Biobased Isoleren’ op vrijdag 5 april in Utrecht! Dit initiatief richt zich op het stimuleren van biobased isolatiematerialen in de regio Utrecht.

Verschillende Utrechtse gemeenten en bewonersinitiatieven streven ernaar hun isolatieopgave zoveel mogelijk te realiseren met biobased isolatiematerialen. De Natuur en Milieufederatie Utrecht en Building Balance bundelen hun krachten om deze ambitie te ondersteunen. Dit gebeurt onder andere door het delen van inspiratie en goede voorbeelden, het vinden van passende subsidies en het ontwikkelen van informatiemateriaal. Al deze activiteiten sluiten aan bij bestaande netwerken en initiatieven, zoals de Participatiecoalitie, Servicepunt Energie, U-thuis en Alliantie Cirkelregio Utrecht.

Wat kun je verwachten tijdens deze workshop? Een interactieve en inspirerende verkenning van de wereld van biobased isolatie. Je kunt tijdens de workshop praktische vragen stellen over de uitvoering van isolatie met biobased materialen, zoals Rc-waarden, prijs, beschikbaarheid en herkomst. Ook krijg je de kans om actief te ervaren hoe het is om met deze materialen te werken, in plaats van er alleen theoretische informatie over te lezen. Bovendien krijg je toegang tot handige hulplijnen, zoals meer dan 500 verkooppunten in Nederland en contactgegevens van lokale biobased renovatiebedrijven. 

Na afloop kun je, samen met ons en jouw netwerk, vol vertrouwen en plezier de uitdaging van biobased isolatie in jouw gemeente aangaan. Hoppa aan de slag! 

Deze workshop vindt plaats op vrijdag 5 april van 15:00 tot 18:00 uur. De locatie wordt nog aangekondigd. Na afloop is er gelegenheid tot borrelen en netwerken. 

MELD JE AAN

Praktische info  

Datum: 5 april

Tijd: 15:00 tot 18:00

Locatie: wordt nog bekend gemaakt

Meer weten? Neem contact op met Pauline!

Profiel Pauline van Norden

Pauline van Norden

Projectleider klimaat - circulaire samenleving