Excursie buurtenergiesysteem | voor vrijwilligers bewonersinitiatieven

Excursie Schoonschip: bekijk dit unieke buurtenergiesysteem met eigen energie-opwek en opslag 

7 februari 2023
15.00 -17.00 uur inclusief borrel

Voor:  vrijwilligers vanuit bewonersinitiatieven

Schoonschip heeft als buurt maar 1 aansluiting op het elektriciteitsnetwerk, en wisselt onderling met een smart grid, batterijen en warmtepompen (met warmte uit water!) zo veel mogelijk energie uit. Tijdens deze excursie leren we meer over het proces, hoe het Schoonschip is gelukt om een lokaal energiesysteem uit te rollen, hoe dit werkt, waarom hiervoor gekozen is.

Schoonschip biedt een woonplek aan 46 huishoudens en iets meer dan 100 bewoners, van jong tot oud.
”Het ontwikkelen, ontwerpen en realiseren van Schoonschip was een enorm lang en bewerkelijk traject, waarbij lang onzeker bleef of de wijk gerealiseerd kon worden en of de ambities die we voor ogen hadden haalbaar waren. Schoonschip is er trots op dat de groep bewoners zo enthousiast was en bleef, dat zelfs zonder garantie op een woning substantiële investeringen door alle bewoners werden gedaan, financieel en in tijd. Door het jarenlange ontwikkeltraject en de nauwe samenwerking zijn we een zeer hechte groep van betrokken bewoners geworden.”

We verzamelen om 13.45 op Utrecht Centraal (eigen OV kaart mee) voor de trein naar Amsterdam, of je komt op eigen gelegenheid naar Schoonschip (meer informatie volgt).

Er is plek voor maximaal 10 deelnemers!

De NMU heeft een speciale nieuwsbrief voor lokale energie-initiatieven, lees hier de meest recente nieuwsflits en/of abonneer je.