Buurtmobiliteit

In 2015 voerde de NMU in meerdere wijken het project Buurtmobiliteit uit.

Buurtmobiliteit

Samen met buren (elektrische)auto’s, elektrische fietsen en scooters delen. Dat is slimmer, makkelijk en goedkoper! Toegang tot verschillende vervoermiddelen, dezelfde vrijheid, maar dan slimmer georganiseerd, dat is het idee van Buurtmobiliteit.

Eigenlijk is het idee heel simpel: we hebben samen een groot aantal vervoermiddelen die we met elkaar kunnen delen. De gemiddelde auto bijvoorbeeld wordt namelijk maar één uur per dag gebruikt. In het project Buurtmobiliteit organiseren bewoners samen hun vervoer, door gebruik te maken van bijvoorbeeld elkaars auto’s, bakfietsen en e-bikes. Dat kan voor auto’s bijvoorbeeld via MyWheels en SnappCar.

Door meer vervoermiddelen met elkaar te delen en ze dus efficiënter te gebruiken, hebben we uiteindelijk minder vervoermiddelen nodig. Dit bespaart ruimte, bijvoorbeeld in de straat, waar plek ontstaat voor bijvoorbeeld groen of spelen. Autodelen is bovendien ook een kostenbesparing. Daarnaast is bewezen dat autodelers uiteindelijk minder vaak autorijden. Dit draagt weer bij aan de vermindering van CO2-uitstoot.

In 2015 heeft de NMU in samenwerking met MyWheels, in meerdere wijken in de gemeenten Utrecht en Amersfoort het project Buurtmobiliteit uitgevoerd. De NMU heeft een toolkit ontwikkeld, zodat buurten ook zelf aan de slag kunnen gaan met buurtmobiliteit. Hieronder vind je ons huidige aanbod. Iedereen mag dit materiaal gebruiken!

Interesse in het project Buurtmobiliteit? Neem dan contact op met Jeannine!

Tags:

Projectleider

Profiel Jeannine van Bree

Jeannine van Bree

Duurzame mobiliteit | Groen-blauwe stad