9 en 16 februari | Theorie en gebruik van de warmtecamera

Theorie en gebruik van de warmtecamera OER-training (9 en 16 februari)

De warmtecamera is een geweldig middel om inzicht te krijgen in de kansen voor energiebesparing. We bieden daarom een training van twee avonden aan om hiermee om te leren gaan. Trainer: Ad Kwak, Energie-U

Voor: Energieambassadeurs* / Bewoners die hun buren willen helpen met besparen

9 februari
Op de eerste avond leer je over de theorie van de warmtescan. Je leert wat er komt kijken bij het maken van een warmtebeeld en hoe je dit beeld uiteindelijk kunt beoordelen. Waar liggen de grenzen van de beoordeling en is het absoluut waar wat ik meet? Daarnaast zal er een instructie van de bediening van de camera’s plaatsvinden.

16 februari
De tweede avond is een praktijkavond waarbij je de gelegenheid krijgt zelf een warmtescan te maken. Deze training is afhankelijk van de temperatuur. Indien het koud genoeg is zullen er warmtefoto’s gemaakt worden. Indien dit niet het geval is zullen foto’s die al eerder gemaakt zijn benut worden om met elkaar te leren hoe ze geanalyseerd kunnen worden.

Het is de bedoeling dat je bij beide avonden aanwezig bent.

Deelname aan deze training is gratis voor lokale initiatieven.

Praktische informatie

Datum: donderdag 9 februari 2023 Veenendaal (theorie), donderdag 16 februari 2023 Amersfoort (praktijk).
Tijd:       19.30 – 21.30 (inloop vanaf 19.15 uur)
Locatie 9 februari Veenendaal, wijkcentrum De Eglantier (Veens Welzijn) Rederijkers 1 3904 NV Veenendaal (op loopafstand van station Veenendaal West)

Locatie 16 februari Amersfoort SDG-HUB, Stationsplein 16, Amersfoort.  SDG-HUB, tegenover Amersfoort Centraal.

Inschrijven: Deelname is GRATIS. Na opgave ontvang je een aantal dagen voor de start meer informatie over het programma.

*Wat is een energieambassadeur? Een energieambassadeur, ook wel energiecoach of energievrijwilliger genoemd (afhankelijk van de gemeente) is meestal een enthousiaste vrijwilliger die in zijn of haar buurt of regio mensen stimuleert en ondersteunt met energiebesparen in de woning. Hij/zij heeft vaak een training doorlopen met een theoretisch en praktisch gedeelte zodat hij of zij een gedegen opname van een woning kan doen en mensen kan voorzien van een kundig advies.  De meeste energieambassadeurs en hebben hun eigen huis al helemaal energiezuinig gemaakt en spreken dus uit ervaring. 

Kortom, een energieambassadeur:

De NMU heeft een speciale nieuwsbrief voor lokale energie-initiatieven, lees hier de meest recente nieuwsflits en/of abonneer je.

De trainingen tot energie-ambassadeur worden mogelijk gemaakt door OER!; het ondersteuningsprogramma Energie initiatieven in de regio Amersfoort en FoodValley.