24 januari en 7 februari | Integraal energieplan voor de woning

Integraal energieplan voor de woning

24 januari en 7 februari 2023
19.30 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.15)

Voor:  mensen die als energie-ambassadeur/coach/vrijwilliger* aan de slag zijn of willen.

Tijdens deze avond gaan we aan de slag met een integraal energieplan van de woning. De kennis van veel energieambassadeurs richt zich op losse technische maatregelen aan de woning, zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Om bewoners goed te kunnen adviseren is het echter belangrijk om naar een samenhangende aanpak voor de woning te gaan. Het is daarvoor belangrijk om te kijken naar het type woning, bouwjaar, het energieverbruik, het aantal bewoners, wat er al gedaan is en wat de ambities zijn. Tijdens de training leer je van Kees Stap (Energiepaleis) over hoe je integraal naar een woning kunt kijken en bewoners hierin kunt adviseren. Deze training is een eerste stap om hier kennis over op te doen.

De twee avonden zijn bedoeld als één geheel en het is daarom gewenst om beide avonden te volgen.

Praktische informatie

Datum: 24 januari 2023 Veenendaal &  7 februari 2023 Amersfoort.
Tijd:       19.30 – 21.30 (inloop vanaf 19.15 uur)
Locatie: 24 januari Veenendaal, wijkcentrum De Eglantier (Veens Welzijn) Rederijkers 1 3904 NV Veenendaal (op loopafstand van station Veenendaal West)
Locatie: 7 februari Amersfoort: SDG-HUB, Stationsplein 16, Amersfoort

Inschrijven: Deelname is GRATIS. Na opgave ontvang je een aantal dagen voor de start meer informatie over het programma.

*Wat is een energieambassadeur? Een energieambassadeur, ook wel energiecoach of energievrijwilliger genoemd (afhankelijk van de gemeente) is meestal een enthousiaste vrijwilliger die in zijn of haar buurt of regio mensen stimuleert en ondersteunt met energiebesparen in de woning. Hij/zij heeft vaak een training doorlopen met een theoretisch en praktisch gedeelte zodat hij of zij een gedegen opname van een woning kan doen en mensen kan voorzien van een kundig advies.  De meeste energieambassadeurs en hebben hun eigen huis al helemaal energiezuinig gemaakt en spreken dus uit ervaring. 

Kortom, een energieambassadeur:

De NMU heeft een speciale nieuwsbrief voor lokale energie-initiatieven, lees hier de meest recente nieuwsflits en/of abonneer je.

De trainingen tot energie-ambassadeur worden mogelijk gemaakt door OER!; het ondersteuningsprogramma Energie initiatieven in de regio Amersfoort en FoodValley.