Training energieklussers | voor energie-ambassadeurs

Energieklussers

Wil jij je buurtgenoten een handje helpen om energiekosten te besparen? Wij zoeken nieuwe vrijwilligers voor de lokale teams van energieklussers, doe mee aan de training!

Datum training: 14 februari 2023, 19.00-22.00 uur

Locatie: Utrecht, de Kargadoor.

Trainer: JMA

Wat ga je doen?
Als energieklusser kom je op afspraak bij de mensen thuis en zet samen met hen de eerste stappen om hun huis duurzamer te maken. Je legt contact, geeft advies en draait bijvoorbeeld ledlampen in of plaatst tochtstrips. In deze coachende functie kun je voor mensen het verschil maken.

Wat verwachten wij van je?
Je bent enthousiast, vriendelijk en gaat graag en zonder vooroordelen het gesprek aan met mensen. Handig zijn is een pre, maar niet noodzakelijk; zelfstandig kunnen werken en het kunnen omgaan met flexibele werktijden wel. En: je vindt het leuk om mee te helpen om je buurt een beetje duurzamer te maken.

Wat bieden wij?
Als je nog niet bent aangesloten bij een lokaal energie-initiatief dan kunnen wij je koppelen aan een bestaand initiatief in jouw buurt, zie hier de meer dan 100 groepen in de provincie.

Je wordt dan onderdeel van een leuk team in een enthousiast lokaal initiatief van bewoners, waarin je begeleid wordt om zelfstandig je klus te doen. De tijden dat je aan de slag gaat zijn flexibel en afhankelijk van je beschikbaarheid.

Je kunt deze training volgen als losse training, of als verdiepende training als je energie-vrijwilliger wilt worden of al bent.

Minimaal aantal deelnemers: 8

Aanmelden

Kosten: de training is kosteloos voor energieambassadeurs / Bewoners die collectief aan de slag willen met energiebesparing

Er zijn meer trainingen voor energie-ambassadeurs! Kijk hier

*Wat is een energieambassadeur? Een energieambassadeur, ook wel energiecoach of energievrijwilliger genoemd (afhankelijk van de gemeente) is meestal een enthousiaste vrijwilliger die in zijn of haar buurt of regio mensen stimuleert en ondersteunt met energiebesparen in de woning. Hij/zij heeft vaak een training doorlopen met een theoretisch en praktisch gedeelte zodat hij of zij een gedegen opname van een woning kan doen en mensen kan voorzien van een kundig advies.  De meeste energieambassadeurs en hebben hun eigen huis al helemaal energiezuinig gemaakt en spreken dus uit ervaring. 

Kortom, een energieambassadeur:

De NMU heeft een speciale nieuwsbrief voor lokale energie-initiatieven, lees hier de meest recente nieuwsflits en/of abonneer je.

Samenwerkingsverband U-Thuis

De NMU ondersteunt de energie-ambassadeurs samen met Energie-U, de energie coöperatie uit Utrecht. Dit doen we voor U-Thuis, het samenwerkingsverband van 16 gemeenten in de regio Utrecht dat actief is om energiebesparing bij particuliere woningen te versnellen

 

 

Tags: