24 januari | Webinar ‘Verbreding als aanvulling op het verdienmodel’

Webinar ‘Verbreding als aanvulling op het verdienmodel’ 24 januari 2023

Ben je geïnteresseerd in het opzetten van een nevenactiviteit maar weet je nog niet wat? Wil je meer horen over landbouw en zorg (dagbesteding), over directe verkoop, educatie of verbinding met burgers? Laat je tijdens het webinar ‘Verbreding als aanvulling op je verdienmodel’ inspireren door twee agrarische ondernemers en leer meer over de wet- en regelgeving die bij verschillende nevenactiviteiten komt kijken. Op dinsdag 24 januari van 20:00 uur tot 21:30 uur organiseren we het webinar ‘Verbreding als aanvulling van het verdienmodel’. Verbreding draagt bij aan een financieel sterker agrarisch bedrijf en wint dan ook steeds meer aan populariteit onder agrariërs: ondertussen heeft ruim 40% van de agrarische ondernemingen een verbredingsactiviteit. Past het ook bij jou en jullie bedrijf? Hoe regel je de benodigde extra arbeid? Hoe ga je om met de wet- en regelgeving bij die nieuwe tak?

Dit webinar is een initiatief binnen het trajectplan: ‘Duurzame Landbouw met Natuur’ / project: ‘Duurzame Verdienmodellen’.

Verbreding vanuit economisch oogpunt
Vanuit economisch oogpunt is het helemaal niet gek om als agrarisch bedrijf te verbreden: je spreidt ondernemersrisico’s en hebt de mogelijkheid om aanvullende inkomsten te genereren. Je kunt zowel verbreden met andere agrarische activiteiten als met nieuwe activiteiten naast de bestaande agrarische bedrijfsvoering. Denk daarbij aan recreatie, educatie of zorglandbouw. Al deze sectoren brengen hun eigen  wet- en regelgeving met zich mee. Tijdens dit webinar bieden we naast inspiratie ook handvatten om binnen deze nieuwe wet- en regelgeving te navigeren.

Programma en sprekers
Tijdens het webinar komen de volgende sprekers aan bod:

  • Christianne Hennipman vertelt over haar bedrijf De Bonte Parels (Westbroek). Het bedrijf heeft de volgende verbredingsactiviteiten: educatie, ‘Adopteer een koe’ en verkoop via korte ketens;
  • Christel van Dam is initiatiefnemer van Buurderij van Dam in Wilnis, en zal vertellen over hun ervaringen met dagbesteding en met de kinderboerderij;
  • Maria van Boxtel, adviseur bij Land&Co, vertelt over de rol van verbreding in een toekomstgericht landbouwsysteem en geeft tips over hoe je als ondernemer om kunt gaan met de bijkomende wet- en regelgeving..

Aanmelden
Heb jij interesse in verbreding? Wil je graag aanwezig zijn bij dit webinar? Meld je dan nu hier aan voor dit webinar.

Trajectplan Duurzame Landbouw met Natuur
Deze excursie wordt georganiseerd vanuit het Trajectplan Duurzame Landbouw met Natuur. Dit is een samenwerking van de Land- en Tuinbouw Organisatie Noord (LTO Noord), Natuurmonumenten, Agrarische collectieven, Landschap Erfgoed Utrecht (LEU), Staatsbosbeheer (SBB), Utrechts Particulier Grondbezit (UPG), Utrechts Landschap en de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU). Vragen over deze excursie? Neem daarvoor contact op met Isabel Kruisheer via i.kruisheer@nmu.nl.

Praktische informatie

Datum: Dinsdag 24 januari 2023
Tijd:      19.30 – 21.00
Locatie: Online, link volgt na aanmelding

Profiel Isabel Kruisheer

Isabel Kruisheer

Projectleider natuurinclusieve samenleving