Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
Goede voorbeelden

Goede voorbeelden

In en rond de stad Utrecht gaan 18 particuliere woningeigenaren een bijzonder avontuur aan: ze gaan voor 80% energiebesparing in hun woningen. Bovendien gaat Woningcorporatie Lopik met 12 huizen ook deze uitdaging aan. De planning en uitvoering van deze renovaties wordt professioneel begeleid. Ook krijgen de bewoners desgewenst geadviseerd over financieringsmogelijkheden.

De bewoners van deze woningen delen graag hun ervaringen met jou.

Hans de Wind
De renovatie van de woning van Hans de Wind is medio 2013 afgerond. 
 HansdeWind
Theo Peters
Theo Peters in Woerden doet het hele bouwproces in eigen beheer. Op het moment wordt zijn woning nog onderhanden genomen.
 TheoPeters
Hanno Smits en Lucie Schoenmakers
Door deelname aan het project HERB van TNO zijn Hanno Smits en Lucie Schoenmakers in Driebergen in aanraking gekomen met o.a. vacuüm-isolatiepanelen.
 HannoSmits
Rob en Martine Roza
Rob en Martine Roza in Houten hadden als doel hun ecologische voetafdruk te verkleinen.
 RobRoza
Matthijs Bierman
In dit filmpje geeft Matthijs Bierman ons een rondleiding door zijn energieneutrale woning. Hij heeft zijn woning twee jaar geleden laten renoveren en vertelt aan ons zijn ervaringen.
 MatthijsBierman
VvE Vondellaan
Bij een aantal woningen aan de Vondellaan worden in verband met de aanleg van een busbaan geluidwerende maatregelen genomen. De VVE combineert deze maatregelen met groot onderhoud, deze bewoners maken van de kans gebruik om hun woning extra energiezuinig te maken!
 VvEVondellaan
Woningbouwvereniging Lopik
Woningbouwvereniging Lopik gaat met 12 woningen de uitdaging aan om deze zo zuinig mogelijk te maken. Martin schrijver vertelt over het project.
 WBVLopik
Ernst Vuyk
Ernst Vuyk heeft zijn historische woning zeer energiezuinig gemaakt. Klik hier om naar zijn eigen webpagina over de verbouwing te gaan.
 ErnstVuyk-klein
Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI