Zonne-energie voor sportclubs en andere organisaties

oktober 5, 2015

Zonne-energie voor sportclubs en andere organisaties

Voor de U10, een netwerk van tien Utrechtse gemeenten, is de NMU begonnen met een regionaal zonne-energieproject gericht op sportverenigingen en maatschappelijke organisaties.

In dit project inventariseren wij de mogelijkheden voor zonne-energie op maatschappelijke gebouwen in de U10 regio. Voorbeelden hiervan zijn sportgebouwen, buurtcentra, dorpshuizen, scholen of kerken. Waar zonne-energie rendabel is, zal de NMU ondersteuning bieden om te komen tot daadwerkelijke plaatsing van zonnepanelen.

Doelstelling van het project is om begin 2016 op minimaal 5 sportaccommodaties of andere maatschappelijke organisaties zonnepanelen te plaatsen. Daarnaast zorgen we voor informatie en standaard documenten (zoals een stappenplan) voor andere verenigingen die ook aan de slag willen gaan.

Kans op subsidie!

Vanaf 4 januari 2016 is er een nieuwe subsidie geopend voor sportclubs die hun accommodaties willen verduurzamen. Ze kunnen hierbij 30% van de investeringskosten terugkrijgen van duurzame maatregelen, zoals zonnepanelen, LED verlichting, warmtepompen, isolatie en nog veel meer. Alle informatie staat hier.

De NMU heeft lokale partijen en gemeenten gevraagd welke maatschappelijke gebouwen volgens hen het beste mee kunnen doen. Op basis van de antwoorden moet duidelijk worden welke clubs in 2016 aan de slag kunnen met zonne-energie!