Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
Zonne-energie voor sportclubs en andere organisaties

Zonne-energie voor sportclubs en andere organisaties

Voor de U10, een netwerk van tien Utrechtse gemeenten, is de NMU begonnen met een regionaal zonne-energieproject gericht op sportverenigingen en maatschappelijke organisaties.

In dit project inventariseren wij de mogelijkheden voor zonne-energie op maatschappelijke gebouwen in de U10 regio. Voorbeelden hiervan zijn sportgebouwen, buurtcentra, dorpshuizen, scholen of kerken. Waar zonne-energie rendabel is, zal de NMU ondersteuning bieden om te komen tot daadwerkelijke plaatsing van zonnepanelen.

Doelstelling van het project is om begin 2016 op minimaal 5 sportaccommodaties of andere maatschappelijke organisaties zonnepanelen te plaatsen. Daarnaast zorgen we voor informatie en standaard documenten (zoals een stappenplan) voor andere verenigingen die ook aan de slag willen gaan.

Kans op subsidie!

Vanaf 4 januari 2016 is er een nieuwe subsidie geopend voor sportclubs die hun accommodaties willen verduurzamen. Ze kunnen hierbij 30% van de investeringskosten terugkrijgen van duurzame maatregelen, zoals zonnepanelen, LED verlichting, warmtepompen, isolatie en nog veel meer. Alle informatie staat hier.

De NMU heeft lokale partijen en gemeenten gevraagd welke maatschappelijke gebouwen volgens hen het beste mee kunnen doen. Op basis van de antwoorden moet duidelijk worden welke clubs in 2016 aan de slag kunnen met zonne-energie!

Wijnand JonkersLinkedin profiel van Wijnand Jonkers
Energie en duurzaamheid
Telefoonnummer: 06 33 819 675
w.jonkers@nmu.nl

Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI