Word ook boerensloot monitor!

maart 22, 2017

Word ook boerensloot monitor!

Kom jij het Boerensloot Monitoringsteam van het waterschap versterken? Twee keer per jaar ga je samen met een andere vrijwilliger naar een of meerdere sloten. Daar inventariseer je welke water- en oeverplanten er groeien. Je komt dus echt op het land van de boeren bij jou in de omgeving, en je hebt contact met de boer waar je de sloten monitort.

boerenslootDe sloten zijn allemaal van agrariërs die hun sloten ecologisch schonen en baggeren. Gezamenlijk ga je – samen met waterschap HDSR – voor natuurlijke, mooie en levendige sloten.

Jaarlijks kijken de mensen van HDSR met de agrariërs naar de monitoringsresultaten en proberen ze tips te vinden om het beheer van de sloten nog beter af te stemmen op de natuur.

Help jij mee de boerensloot (nog) levendiger te maken? Kom vrijblijvend naar de informatie en introductie avond op donderdagavond 20 april om 19.00 uur bij Boer Bert, ’s Gravensloot 14 te Kamerik.

De deelnemende sloten liggen in de omgeving van Zegveld, Woerden, Harmelen en in de Lopikerwaard. Het is handig als je al enige kennis van (water)planten hebt, maar niet noodzakelijk.  Interesse wel! HDSR zorgt voor een goed inwerktraject.

Interesse, vragen of je aanmelden voor de introductie op donderdag 20 april? Neem contact op via: boerensloot.monitoringsteam@hdsr.nl.