Winnaar Kringlogoprijs 2023: Duurzaamheidswinkel Woerden!

🥇 Winnaar Kringlogoprijs 2023 provincie Utrecht: Duurzaamheidswinkel Woerden!

Duurzaamheidswinkel Woerden wint de prijs voor het beste circulaire burgerinitiatief van Utrecht. Deze aanmoedigingsprijs is in het leven geroepen door Natuur en Milieufederatie Utrecht, en werd heel toepasselijk uitgereikt in de Week van de Circulaire Economie. Duurzaamheidswinkel Woerden wint een cheque van €100,- en mocht een prachtige circulaire bokaal, gemaakt van resthout, in ontvangst nemen.  

Er waren in totaal maar liefst 27 nominaties voor de burgerinitiatievenprijs. Stuk voor stuk inspirerende initiatieven! Toch kon er in elke provincie maar één de winnaar zijn. Duurzaamheidswinkel Woerden kwam in provincie Utrecht als beste initiatief uit bus. Naast de cheque en wisselbokaal mag de gelukkige winnaar een jaar lang het logo dragen.

Kringlogo
In de Duurzaamheidswinkel staan 3 thema’s centraal: energie, groen en circulair. Er zijn producten te koop, maar er worden ook informatieavonden, debatten en allerlei andere activiteiten georganiseerd. Daarnaast is er een ruilkast gerealiseerd met verschillende thema’s. De ene keer kun je er plantjes ruilen, de andere keer puzzels, etc. De Jury vindt dit een slimme versie van een ruilkast en op het gebied van bewustwording is de duurzaamheidswinkel een onmisbaar initiatief in de provincie Utrecht. De mooie wisseltrofee prijkt vanaf nu een jaar lang op de schoorsteenmantel van de Duurzaamheidwinkel. Ook mag de winnaar een jaar lang het zogenaamde Kringlogo voeren. De Natuur en Milieufederaties lieten dit logo ontwerpen voor de winnende burgerinitiatieven. Met dit logo kunnen zij laten zien dat zij het meest circulaire initiatief zijn van provincie Utrecht en anderen inspireren om ook met circulaire economie aan de slag te gaan! 

In het zonnetje
De omslag richting een circulaire economie is er een die helaas niet vanzelf gaat. Daar hebben we inwoners voor nodig die het heft in eigen handen nemen. Die niet afwachten, maar de verandering die ze zo graag willen zien zelf bewerkstelligen. Provincie Utrecht kent gelukkig al heel wat van deze circulaire inwoners, waarvan sommigen zelfs hun eigen burgerinitiatief hebben opgezet. Deze circulaire initiatieven wil Natuur & Milieufederatie Utrecht graag extra in het zonnetje zetten in de week van de circulaire economie. De prijs wordt ook in zes andere provincies uitgereikt. 

 

Kringlogoprijs Duurzaamheidswinkel Woerden

Moritz Harzenetter van de Natuur en Milieufederatie Utrecht ging langs bij de winnaar om de wisselprijs en cheque persoonlijk te overhandigen aan de gelukkige, de Duurzaamheidswinkel op de Voorstraat in Woerden. Daarnaast mag de winnaar een jaar lang het logo dragen, en dat hebben ze dik verdient.

 

We willen alle winnaars feliciteren met hun prijs en ook de ingezonden initiatieven hartelijk danken voor hun deelname. Ben jij zelf bezig met een circulair initiatief of wil je meer leren over circulariteit? Servicepunt Circulair helpt je graag verder!